Viitanen peräänkuulutti solidaarisuutta

Vappupäivänä punaisten muistomerkillä Maarianmäellä Vesilahdessa puhunut kansanedustaja Pia Viitanen (sd.) muistutti kuulijoille, että työväenliike syntyi kauan sitten taistelemaan tasa-arvon, vapauden ja solidaarisuuden puolesta.
– Perinteiset työväenliikkeen arvot yhteiskunnallisesta tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta ovat ajankohtaisia edelleenkin. Haasteet ovat osin uusia ja erilaisia tämän päivän maailmassa, mutta niiden ratkaisu perustuu edelleen perinteisiin työväenliikkeen arvoihin ihmisten välisestä tasa-arvosta ja solidaarisuudesta, sanoi Viitanen todeten, että markkinavoimat eivät saa sanella, millaisessa yhteiskunnassa haluamme elää ja millaista tulevaisuutta rakennamme lapsillemme.
– Työväenliike syntyessään lähti taistelemaan kahdeksan tunnin työpäivän puolesta. Tänään se voi tarkoittaa kamppailua paremman työllisyyden ja paremman työelämän puolesta. Tänä päivänä liian monella ihmisellä ei ole työpaikkaa, ei oikeutta työhön.
– Meidän on rakennettava yhteiskuntaa, jossa jokainen on osallinen. Yhteiskuntaa, jossa kaikki pidetään mukana. Se tarkoittaa, että kaikilla ihmisillä on oikeus säälliseen toimeentuloon ja ettei ketään päästetä syrjäytymään. Se tarkoittaa tasa-arvoista koulua lapsillemme, hyvää päivähoitoa ja arvokasta hoivaa ikäihmisillemme.
Viitasen mukaanhallituksen arvovalinnat ja toimet ovat vahvistamassa yhteiskunnan eriarvoisuutta, eikä työllisyyteen, kohdisteta riittävästi toimia.
– Politiikan suuntaa on käännetty porvarihallituksen toimesta hyvin markkinaehtoiseksi, lausui Viitanen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?