Wappuiloa kirkonmäellä

Joona Salo tähtää golfpalloa linnunpönttöön. – Käytiin jo välissä kotona, mutta piti tulla uudelleen, koska täällä on niin kivaa. Kuva: Päivi Aikasalo

Joona Salo tähtää golfpalloa linnunpönttöön. – Käytiin jo välissä kotona, mutta piti tulla uudelleen, koska täällä on niin kivaa. Kuva: Päivi Aikasalo

Olkkarin Wappu kokosi suuren joukon lempääläläisiä aurinkoiselle kirkonmäelle Vapun päivää viettämään. Tapahtuman primus motor Markus Perko kertoo, että tapahtuma järjestettiin nyt seitsemännen kerran ja ihmisiä oli yhä enemmän mukana.

– Haluamme järjestää kivaa puuhaa kaikille ja oman vappujuhlan Lempäälään. Mukana on noin 100 vapaaehtoista toimijaa, yhdessä tekeminen on hauskaa.

Tapahtuma tuotti yli 9 000 euroa ja tuotto menee kokonaisuudessaan menee Tansaniaan Kimbiliolle. Tämä on naisten turvakoti. Tänä vuonna tapahtumassa oli vieraana myös apulaispiispa George Pindua Tansaniasta. Hän oli mukana tapahtuman päätteeksi kirkossa järjestetyssä Suurempi kuin elämä -messussa.

Jokaiselle jotakin

Gospel Riders -moottoripyöräilijät tarjosivat moottoripyörän kyytiä halukkaille. Keppihevosten esterata kiersi kellotapulia ja radalla oli jatkuvasti uljaasti laukkaavia hevosia. Myllyrannassa pääsi ihan oikeiden hevosten selkään tai hevoskärryjen kyytiin.

Tapahtumassa pääsi myös ihailemaan laamoja ja ihmettelemään taikuriryhmä Välähdyksen taikoja. Myös klovnit Alberttiina ja Huubert esiintyivät kirkonmäellä. Tapahtuma on laajentunut myös Taitokeskukseen Vanhalle asemalle, jolla oli Näpsä-käsityökoulun avajaiset. Myös Lempäälän Urheiluautoilijat esittelivät toimintaansa ja Lempäälän mieskuoro esiintyi.

Neea Myllymäki pääsi myllyrannassa hevosen selkään. Taluttamassa Kristiina Ristell-Nieminen. Kuva: Päivi Aikasalo

Neea Myllymäki pääsi myllyrannassa hevosen selkään. Taluttamassa Kristiina Ristell-Nieminen. Kuva: Päivi Aikasalo

 

Lisäksi tapahtumassa oli mm. ongintaa, kasvomaalausta, onnenpyörää ja minigolfia. Näytti siltä, että kirkonmäellä oli iloisia perheitä ja tapahtumaan oltiin tyytyväisiä.

Tapahtuman herkut tekivät hyvin kauppansa. Tarjolla oli mm. makkaroita ja paistettuja maisseja, hattaroita ja vohveleita sekä tietenkin simaa ja munkkeja.

Teksti: Päivi Aikasalo

 

Mari Lassila teki keittiössä lisää munkkitaikinaa vielä iltapäivällä. – Haluamme tarjota lämpimiä munkkeja vielä messun jälkeenkin. Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi, koska tämä on hieno tapahtuma. Maria ei haitannut se, että hän joutui olemaan sisällä. – Tulin tänne pyörällä, siinä sain olla ulkona, hän totesi hymyillen. Kuva: Päivi Aikasalo

Mari Lassila teki keittiössä lisää munkkitaikinaa vielä iltapäivällä. – Haluamme tarjota lämpimiä munkkeja vielä messun jälkeenkin. Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi, koska tämä on hieno tapahtuma. Maria ei haitannut se, että hän joutui olemaan sisällä. – Tulin tänne pyörällä, siinä sain olla ulkona, hän totesi hymyillen. Kuva: Päivi Aikasalo

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?