Nykypartiolainen suorittaa vaikka mediamerkin

Partiovieraita paikallislehdessä. 12 tyttöä tuli L-VS:ään osana mediamerkin suorittamista. Kuva: Katariina Rannaste

Partiovieraita paikallislehdessä. 12 tyttöä tuli L-VS:ään osana mediamerkin suorittamista. Kuva: Katariina Rannaste

Partio on tänä päivänä paljon muutakin kuin solmujen tekoa ja nuotion sytyttämistä. Sen todisti keskiviikkona 11. toukokuuta paikallislehteen vierailulle tullut Lempäälän Erä-Pirkkojen Perhoset-ryhmä. Vierailu oli osa 15 hengen suuruisen tyttöryhmän mediamerkin suorittamista.

– Partiossa oppii muitakin yhteiskunnan taitoja kuin erätaitoja. Partio keskittyy yleistaitoihin. Erä- ja ensiaputaitomerkkien lisäksi voi suorittaa merkin esimerkiksi leivonnasta tai kierrätyksestä, kertoi toinen ryhmänjohtaja Sonja Peräkasari.

Media-aiheista taitomerkkiä varten noin kymmenkesäiset nuoret olivat muun muassa tutkineet lehtiä ja harjoitelleet medialukutaitoa ja -kriittisyyttä. L-VS:ssä he saivat lyhyen perehdytyksen lehden tekemiseen ja toimittajan työhön, vaikka hyvin he siitä jäljillä olivatkin.

– Toimittaja etsii tietoa ja ottaa kuvia, tuumasivat Elina Hallinen ja Ella Sara.

Mukana tuomisinaan Perhosilla oli myös uutisia välitettäväksi: ryhmään kuuluvat Elina Hallinen ja Emilia Mikkola olivat pärjänneet hienosti 7. toukokuuta Siivikkalassa järjestetyissä sudenpentukilpailuissa. Sijoitus oli toinen noin 150 pentueen joukosta.

 

Teksti: Katariina Rannaste

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>