Täällä voi leikkiä rauhassa

Otsonmäen kuoro viihdytti avajaisvieraita keväisillä lauluilla.

Otsonmäen kuoro viihdytti avajaisvieraita keväisillä esityksillä.

Sääksjärveläisessä jumppasalissa laulaa joukko karhupäähineisiin sonnustautuneita lapsia. Seinällä sädehtii jättimäinen aurinko, ja lavan eteen on aseteltu pahvista rakennettu puhujanpönttö. Yleisöä hymyilyttää reippaiden kuorolaisten esitys.

Päiväkoti Otsonmäki vietti keskiviikkona 11.5. virallisia avajaisiaan. Varajohtaja Päivi Piirto luki lasten ajatuksia uudesta hoitopaikastaan:

”Hauskaa, kun on harvat lamput.”

”Tämä on iso ja valkoinen talo.”

”Toiseen ryhmään retkelle meneminen on kivaa.”

”Mun mielessä on kyllä paljon ajatuksia, mutta en halua sanoa niitä ääneen. Pistä siihen sillä tavalla.”

Tilaisuudessa puhuivat kunnanjohtaja Heidi Rämö ja varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Katri Auvinen. He kiittelivät vuolaasti Otsonmäen suunnittelemiseen ja rakentamiseen osallistuneita henkilöitä.

Samat kasvot vuodesta toiseen

Lapset viettävät päivänsä Otsonmäessä sisarusryhmissä. Kyseistä mallia käytetään suurimmassa osassa Lempäälän päiväkodeista.

— Sisarusryhmät takaavat pysyvyyden lasten elämässä. Tilat ja kaverit ovat parhaimmillaan samat koko päiväkotiajan. Samassa ryhmässä oleva sisko tai veli voi auttaa päiväkotiin sopeutumisessa, kertoo Päivi Piirto.

Eri-ikäiset lapset oppivat päivittäin toisiltaan. Pienet seuraavat isoja ja isot auttavat pieniä. Vanhemmat ovat tyytyväisiä, koska saavat tuoda lapset aamulla samaan ryhmään.

— Henkilökunta ehtii muodostaa pitkän yhteistyösyhteen perheiden kanssa, kun lapsi ei vaihda ryhmää kasvaessaan, Piirto toteaa.

Päiväkodissa saa monenikäisiä kavereita.

Päiväkodista saa monenikäisiä kavereita.

Siskon ja veljen kanssa on kivaa

Päiväkodin toisessa kerroksessa on avaruushuone, jonka katosta roikkuu lasten askartelemia planeettoja. Pieni kuuraketti odottaa nurkassa lähtölaskentaa. 3-vuotias Luca touhuaa tyytyväisenä lelujen parissa. Hän pitää erityisesti avaruudesta ja dinosauruksista. Luca on ollut Otsonmäellä hoidossa vasta kuukauden, mutta näyttää viihtyvän hyvin.

Yläkerran aulaan on sijoitettu matala pöytä, jonka ympärillä lapset mahtuvat leikkimään. 4-vuotias Antti rakentaa isoista legoista puistoa. Moni lapsista mainitsee suosikkileluikseen värikkäät legot, joita on ripoteltu ympäri Otsonmäkeä.

Antti on samassa ryhmässä pikkusiskonsa kanssa.

— On kivaa, kun saadaan siskon kanssa leikkiä ja pitää hauskaa täällä, Antti kertoo.

Mila pukeutui äidin ompelemaan mekkoon juhlapäivän kunniaksi.

Mila pukeutui äidin ompelemaan mekkoon juhlapäivän kunniaksi.

Milalla, 4, on paljon kavereita päiväkodissa. Hänen kanssaan alakerran ryhmässä viihtyy myös parivuotias pikkuveli Samu.

5-vuotiaan Kaislan mielestä parasta Otsonmäessä ovat letut hillolla, kiipeilyteline ja isot eteishallit. Tilanpuute tulee vastaan silloin, kun haluaisi tuoda päiväkotiin kaikki lelut kotoa.

— Tänään minulla on mukana Mimmi-koira. Jos jokainen ottaisi paljon leluja mukaan, siitä tulisi hirveä sotku, Kaisla toteaa.

 

 

 

 

Otsonmäen päiväkoti

  • Aukesi 1.1.2016.
  • Sijaitsee Sääksjärvellä osoitteessa Karhumäentie 7.
  • Yhdisti päiväkotiryhmiä Lempäälän eri varhaiskasvatusyksiköistä.
  • Päiväkodissa on kuusi sisarusryhmää, joissa on tällä hetkellä 87 lasta.
  • Ryhmien nimet ovat Hunajakuonot, Karhunpennut, Kontiot, Mesimassut, Nallennassut ja Pörrötassut.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?