Teemu Mäkinen boccia-kuningas

Suomi oli tyly isäntä ja voitti boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa 13.–15. toukokuuta Pajulahdessa yhteensä 12 mitalia. Lempääläläisestä Teemu Mäkisestä tuli Suomen joukkueen mitalikuningas hänen voitettuaan sekä henkilökohtaisen kultamitalin että joukkuekilpailun 3S-luokassa. Joukkuekilpailun voiton hän vei yhdessä seinäjokelaisen Raimo Nevasen kanssa.

Koko Suomen saalis oli kolme pronssia, viisi hopeaa ja neljä kultamitalia, joista Mäkinen toi kaksi. Mäkiselle kultamitali oli jo 11. PM-kilpailuista.

Boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Pajulahdessa pelasi kaikkiaan 69 pelaajaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista ja Färsaarilta. Suomen joukkueen vahvuus oli 20 pelaajaa. PM-kilpailut järjestetään seuraavan kerran vuonna 2018.

Mitalitilasto1) Suomi 4 kultaa – 5 hopeaa – 3 pronssia, 2) Tanska 3 – 3 – 3, 3) Ruotsi 3 – 1 – 4, 4) Norja 2 – 2 – 2, 5) Färsaaret 0 – 1 – 0, 6) Islanti 0 – 0 – 0.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?