Ydinryhmä jatkaa lentopallossa – Sauli Silpolle jatkosopimus

Viime kaudella 1-sarjan hopeaa sekä paikan lentopallon liigakarsinnoissa saavuttanut Lempäälän Kisa on avannut kauden 2016-17 seitsemällä jatkosopimuksella. Nimensä paperiin kirjoittivat kapteeni ja yleispelaaja Sauli Silpo, hakkuri Anssi Vesanen, keskitorjujat Toni Laine, Ossi Vesanen ja Sten Kruuda, konkarilibero Jussi Niemi sekä nuori yleispelaaja Eetu Saarinen.

Viime kauden ryhmästä passari Jukka Lehti ja yleispelaaja Saku Korhonen siirtyvät syrjään. Myös päävalmentaja Esa Kunnari väistyy välivuodelle lentopallosta. Neuvottelut Arttu Lehtimäen ja Teemu Uusitalon kanssa jatkuvat. Tommi Roininen jatkaa joukkueen vahvuudessa, mutta joutuu polvioperaatioon, mikä pitää hänet poissa pelikentiltä joulun tienoille.

Viidettä kautta Kisassa aloittelevan Silpon sopimus on rakennuksen kivijalka. Esimerkillään johtava joukkueen henkinen selkäranka on jälleen suuressa roolissa. Anssi Vesasen hakkurointi oli jo viime kaudella Eurocup-tasoa, kun hän pelasi lainalla pääsarjan VaLePassa.

– Sauli Silpon sopimus oli iso juttu, hänen roolinsa ei käsitä vain pelikenttää vaan myös muut sektorit. Anssi pelaa kausi kaudelta paremmin itselleen suhteellisen vieraalla pelipaikalla, tuumii LeKin manageri Juha Raunio.

LeKin kapteeni Sauli Silpo johdatti joukkonsa viime kaudella liigakarsintoihin Joensuun Rientoa vastaan. Kuva: Marko Panu

LeKin kapteeni Sauli Silpo (numero 3) johdatti joukkonsa viime kaudella liigakarsintoihin Joensuun Rientoa vastaan. Kuva: Marko Panu

Keskitorjujaosasto LeKillä on sopimusten myötä valmis ja sarjan parhaimmistoa. Joukkueen vanhin Jussi Niemi jatkaa uraansa yhä. Samalla rooli taustalla kasvaa hiljalleen.

– Keskitorjujat ovat meillä laatuluokkaa. Niemellä on LeKiin elinikäinen sopimus, hän saa pelata niin kauan kuin haluaa ja keho sen mahdollistaa, Raunio kertoo.

LeKi hakee palettiinsa vielä muutamaa palasta. Liigassa useiden joukkueiden tilanne on melko levällään, ja se on viivästyttänyt myös Kisan sopimusten tekemistä.

– Valmentaja- ja passarineuvottelut käyvät kiihkeinä ja niistä on odotettavissa tuloksia kahden viikon sisään. Haemme myös yleispelaajaosastolle yhtä nostavaa pelaajaa, Raunio selventää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?