Lempäälään tulossa ensimmäinen yksityinen palvelusetelipäiväkoti

Tenava-Hilla -päiväkotiin tulee 60 paikkaa. Päiväkotia on mahdollista myöhemmin laajentaa 90-paikkaiseksi. Perspektiivikuva on Linnajärventieltä. Kuva: WasaPlan Oy

Tenava-Hilla -päiväkotiin tulee 60 paikkaa. Päiväkotia on mahdollista myöhemmin laajentaa 90-paikkaiseksi. Perspektiivikuva on Linnajärventieltä. Kuva: WasaPlan Oy

60-paikkainen päiväkoti tulee vastapäätä Mansikkamäen päiväkotia lähelle Tampereentietä

 

Lempäälän kunnanvaltuusto päätti viime joulukuussa, että kunnassa aloitetaan tänä vuonna pilottihankkeena palvelusetelin käyttö yhdessä päiväkodissa. Palvelusetelipäiväkoti rakennetaan Linnajärventielle Kuljuun. Rakennuspaikka on aivan Mansikkamäen päiväkotia vastapäätä lähellä Tampereentietä.

Lempäälän kunnanhallitus jätti maanantaina 16. toukokuuta pöydälle ja uudelleen valmisteltavaksi Lempäälän ensimmäisen yksityisen palvelusetelipäiväkodin palvelukodin rakentajan valinnan ja tontin maanvuokrasopimuksen sopimustekstin  tarkentamisen vuoksi.

Vaikka palvelutuottajia ei vielä valittukaan, asian valmistelu on edennyt jo pitkälle.  Aikataulutavoitteena on, että palvelusetelipäiväkodin toiminta alkaa tammikuussa 2017.

Palveluseteli tulee Mansikkamäen päiväkotia vastapäätä sivistysjohtaja Nina Lehtisen takaa pilkottavaan koivikkoon. Kuva: Erkki Koivisto

Palvelusetelipäiväkoti tulee Mansikkamäen päiväkotia vastapäätä sivistysjohtaja Nina Lehtisen taknaa pilkottavaan koivikkoon. Kuva: Erkki Koivisto

Palvelusetelipäiväkodin palvelurakentaja- ja palveluntuottajapari valitaan kutsumenettelyprosessilla. Hankkeen esittelytilaisuuteen 27. huhtikuuta osallistui kutsuttuna kolme palvelutuottajaparia: Suomen Tenavapäiväkodit ja Wasagroup Oy, Vekarapäiväkodit Oy ja Suomen Hoivatilat Oyj sekä Pilke päiväkodit Oy ja Jatke Oy.

Niistä kunnan työryhmä esittää Kuljun Linnajärventien palvelusetelipäiväkodin palveluntuottajaksi ja rakentajapariksi Suomen Tenavapäiväkodit Oy:tä ja Wasagroup Oy:tä, joiden ehdotuksessa palvelukonseptin painotusalueeksi oli valittu luontokasvatus. Lempäälän  kunnan kasvatus- ja opetuslautakunta on  jo omalta osaltaan hyväksynyt Suomen Tenavapäiväkodit Oy:n ja Wasagroup Oy:n yksityisen palvelusetelipäiväkodin palveluntuottaja- ja palvelunrakentajapariksi 1. elokuuta 2016 alkaen.

Sopimuksen mukaan kunta luovuttaa päiväkotia varten 3 500 neliömetrin laajuisen tontin 40 vuoden pituisella vuokra-ajalla. Palvelurakentaja velvoitetaan sopimuksessa rakentamaan tontille vähintään 540 kerrosneliömetrin suuruinen päiväkotirakennus piha-alueineen ja liikennejärjestelyineen. Yhdessä tasossa olevaan päiväkotiin tulee 63 paikkaa ja päiväkotia on myöhemmin mahdollista laajentaa 90-paikkaiseksi.

– Kyseessä on kokonaan uusi perheille suunnattu palvelumuoto. Pala varhaiskasvatuksen historiaa astuu Lempäälässä voimaan ensimmäisen palvelusetelipäiväkodin myötä, sanoo Lempäälän kunnan sivistysjohtaja Nina Lehtinen todeten, että palvelusetelipäiväkodista järjestetään kuntalaisille tiedotustilaisuus myöhempänä ajankohtana.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.