Lahjoita talosi palokunnan käyttöön

palokunta, Lempäälän paloasema, pelastuslaitos

Palo-autot odottavat Lempäälän pelastuslaitoksella harjoituksiin pääsemistä.

Lempäälän palolaitos etsii purettavia rakennuksia harjoituskäyttöön Lempäälän kunnasta.

Palokunta tarvitsee purkukohteita monenlaisten taitojen harjoittelemiseen. Paloesimies Jari Järvisen mukaan kaikkia harjoitusrakennuksia ei ole tarkoitus polttaa. Niissä voidaan kokeilla esimerkiksi ihmisen etsintää, katonaukaisua, rakenteiden purkamista ja jälkiraivausta.

Kohteiksi halutaan mieluiten omakotitaloja. Talon kantavien osien ja vesikaton pitäisi olla ehjät. Kesämökit eivät sovellu harjoittelemiseen pienen kokonsa takia.

Järvinen korostaa kiinteistölahjoitusten tärkeyttä. Niillä ylläpidetään pelastushenkilöstön ammattitaitoa. Pirkanmaan pelastuslaitoksella ei ole resursseja rakentaa erillistä harjoittelualuetta palomiehille.

− Me otamme täyden vastuun harjoituksistamme, eli omistajan ei tarvitse olla mistään huolissaan. Kartoitamme rakennuksen soveltuvuuden tapauskohtaisesti. Polttamiseen haemme aina luvan kunnan ympäristöviranomaiselta, ja teemme tarvittavat ilmoitukset työskentelystämme. Asiakkaalle ei tule kuluja tai seuraamuksia palolaitoksen harjoituksista, Järvinen sanoo.

Pelastuslaitos tekee asiakkaan kanssa kirjallisen sopimuksen rakennuksen käyttämisestä. Omistussuhteet eivät muutu, jos asiakas luovuttaa kiinteistönsä palokunnalle. Harjoitukset kestävät kohteesta riippuen kahdesta kolmeen kuukautta.

Purkukustannukset jäävät asiakkaan maksettavaksi. Palokunta ei myöskään osallistu purkujätteen hävittämiseen.

Lempäälän paloasema on Pirkanmaalla ensimmäinen pelastuslaitos, joka pyytää kuntalaisilta kiinteistöjä käyttöönsä. Pirkanmaan aluepelastuslaitos kartoittaa tällaisella toiminnalla harjoitusmahdollisuuksiaan.

Purettavia tai asuinkäytöstä poistettuja taloja saa tarjota Lempäälän aluepelastuslaitokselle heti. Yhteydenotot voi suunnata palomestari Jari Suokonautiolle numeroon 040 0452517 tai osoitteeseen jari.suokonautio@tampere.fi.

Lempäälän aluepelastuslaitos etsii purkukohteita harjoituksiinsa.

Yksi kommentti

  1. Juha

    Vanha juttu, mutta pakko kommentoida kun on mennyt puurot ja vellit moneen kertaan toimittajalla sekaisin On olemassa Pirkanmaan pelastuslaitos, johon osana kuuluu myös Lempäälän paloasema. Kaikki loput jutussa esiintyvät (Lempäälän pelastuslaitos, Pirkanmaan aluepelastuslaitos, Lempäälän aluepelastuslaitos) ovat jotain keksittyä. Loppuun vielä kielioppia ammattikoulupohjalta: paloautoa ei kirjoiteta väliviivalla.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?