Tervetuloa jäätelökesä!

Kuva: Katariina Rannaste

Kotitekoisen jäätelön voi maustaa Nutella-levitteellä tai kahvilla ja jäädyttää jäätelömuoteissa. Kuva: Katariina Rannaste

Jäätelöä voi tehdä omassa kesäkeittiössä. Tarvitaan vain muutama raaka-aine ja pakastin.

Jos kylmälaukku on jäänyt kauppareissulla matkasta, pääsee siitä huolimatta jäätelöstä nauttimaan kotioloissa. Kun jäätelön tekee itse, ei vauhdilla sulavan herkun saamisesta kotiin asti tarvitse kantaa huolta. Nappaa hyllyltä muutama raaka-aine, eikä päivä pääty jäätelöttä.

Kotitekoinen jäätelö on hyvää ja onnistuu jopa mökkioloissa. Erillistä jäätelökonetta hommaan ei vaadita, vaan tarvittavat työvälineet ovat vispilä tai vatkain ja pakastin.

Kesäherkku syntyy kuohukermasta, kondensoidusta maidosta ja vaniljasta. Jäätelön voi halutessaan maustaa vaikka kahvilla. Myös kotimaiset vadelmat sopivat hyvin.

Mistään hetken herkusta ei kuitenkaan ole kyse, sillä jäätymiseen on hyvä varata ainakin kuusi tuntia.
Ainekset
4 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa (395 gr)
1 vaniljatanko
Valmistus
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Kaada kondensoitu maito joukkoon. Käytä kondensoitua maitoa vähemmän, jos haluat vähentää makeutta. Lisää vaniljatangosta kaavitut vaniljansiemenet vaahtoon. Sekoita ainekset nuolijalla.

Lisää juoksevaan massaan halutessasi hieman kahvia tai kotimaisia vadelmia.

Peitä kulho tuorekelmulla ja anna pakastua vähintään kuusi tuntia tai yön yli. Ennen tarjoilua anna valmiin jäätelön hieman pehmetä, kauho sitten jälkiruokakulhoon.

Jäätelömassan voi jäädyttää myös jäätelömuoteissa, jolloin lasten iloksi saa tikkujäätelöä.

Kuva: Katariina Rannast

Jäätelön teko onnistuu kesäkeittiössä. Kuva: Katariina Rannast

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?