Graffitit tuovat iloa ja eloa skeittiparkin ulkonäköön

Katutaidetta vesilahtelaisittain

Tirehtöörin avustuksella laitettiin pohjamaalit kuntoon ennen varsinaisen työn aloittamista. Kuva: Katariina Onnela

Tirehtöörin avustuksella laitettiin pohjamaalit kuntoon ennen varsinaisen työn aloittamista. Kuva: Katariina Onnela

Vesilahden skeittiparkki sai viime viikonloppuna väriä ylleen. Graffitipajan tarjosi lionsklubi LC Vesilahti/Kurjettaret, joka muisti 2-vuotissyntymäpäivänään nuoria. Kurjettarien lahjoituksella järjestettiin paja, jossa paikalliset nuoret pääsivät ammattilaisten opastuksella taiteilemaan skeittiparkkia uuteen uskoon.

Nuorten itse suunnittelemat ja toteuttamat graffitit maalattiin skeittiramppien kylkeen SirkusRakkausPumpum ry:n avustuksella. Tirehtööri Pirita Suominen ja vastuuohjaaja Tomi Lastunen opettivat, miten katutaidetta tehdään vastuullisesti ja turvallisesti.

– Kävimme jo aiemmin vetämässä nuorille spraymaalauksen perusteet. Opetamme heille miten suojata itsensä ja ympäristö ja kuinka maalata turvallisesti, ettei mene esimerkiksi maalia silmiin, Pirita Suominen kertoo.

Käytetyt maalit ovat lapsille soveltuvia ja SirkusRakkausPumpum on käynyt vetämässä graffitipajoja myös päiväkodeissa, jossa jo kaksivuotiaat tekevät katutaidetta.

Ramppeihin maalattiin ensin pohjamaali, jonka jälkeen maalaus luonnostellaan maalattavaan kohteeseen. Vesilahtelaiset päätyivät taiteilemaan ramppeihin tekstiä. Vesilahti ja Vesvi syntyivät nuorten tekeminä ja kolmannen postinumeroteoksen taiteili Tomi Lastunen.

Seitsemäsluokkalaiset Taavi Lahti ja Mikael Joukainen olivat vastuussa Vesvi-tekstin maalaamisesta. Spraymaalaaminen oli molemmille melko uutta puuhaa.

– En ole koskaan aiemmin maalannut spraymaaleilla, paitsi joitain puupalikoita puukäsitöissä, sanoo Taavi Lahti.

– Vanerille olen joskus kokeillut spraymaalata ja paperille olen yrittänyt piirrellä graffitityylisiä tekstejä. Meille opetettiin aiemmin miten kannattaa maalata ja missä asennossa. Myös erilaisia tyylejä kokeiltiin, Mikael Joukainen kertoo.

Yllätyksenä pojille tuli se, miten paljon erilaisia suuttimia spraymaalipurkeissa on. Hankalaa maalaaminen ei ollut heidän eikä Siiri Haikosen tai Minna Formiston mielestä.

 

Vesilahti-tekstin vierellä lentävät kurkiaurat. Kuva: Katariina Onnela

Vesilahti-tekstin vierellä lentävät kurkiaurat. Kuva: Katariina Onnela

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?