Myllykolun päiväkodin kevätjuhla oli samalla levynjulkistamistilaisuus

Pienet suuret taiteilijat

Uuden levyn kappaleita esitettiin juhlakansalle esiintymislavalla, jonka päällä luki "Tervetuloa kesä". Kuva: Erkki Koivisto

Päiväkotilapset sekä Jolla-yhtye esittivät uuden levyn kappaleita juhlakansalle esiintymislavalla, jonka päällä luki ”Tervetuloa kesä”. Kuva: Erkki Koivisto

Muusikko Hannu Lemola ja päi9väkodin johtaja Raisa Vuokola esittelevät päiväkotilasten cd-levyä. Kuva: Erkki Koivisto

Muusikko Hannu Lemola ja päiväkodin johtaja Raisa Vuokola esittelevät päiväkotilasten cd-levyä. Kuva: Erkki Koivisto

Myllykolun alueella Lempäälässä, Myllykoluntien päässä aurinko hellii juhlakansaa ja pihapiiriä, jonka Myllykolun päiväkodin lapset ovat koristaneet juhlakuntoon. On juhannuskoivua ja koristeina värikkäitä papereita. Päiväkotilasten käsialaa on myös uunituore cd-levy – eikä vain koristeina levynkannen hienoissa piirroksissa. He myös itse esiintyvät musiikkitallenteella.

Keskiviikkona 25. toukokuuta päiväkodin pihalla vietettiin samalla paitsi kevätjuhlaa ensi syksynä esikoulun aloittavien kukittamisineen myös levynjulkkareita. Lasten yhdessä tekemän seitsemän kappaleen cd-levyn  ennakkomyynti on purrut hyvin; levyä on tilattu ennakkoon noin 60 kappaletta. Lasten vanhemmat ja huoltajat ovat saamassa hienon ja pysyvän muiston pienokaistensa päiväkotivuodesta.

Suurimman arvon lasten yhteiselle levylle päiväkodin johtaja Raisa Vuokola näkee sen syntyprosessissa.

– Halusimme vahvistaa yhteisöllisyyttä päiväkodissa ja huoltajien osallisuutta. Henkilökunta on ollut upeasti mukana. He ovat olleet harjoituksista ihan yhtä innoissaan kuin lapsetkin, hän kiittelee.

Lapset ovat itse päässeet valitsemaan levylle laulamansa kappaleet, joista kevätjuhlan ensimmäisenä numerona juhlakansa sai esiintymislavalta kuulla Robinin Puuttuva palanen -laulun: ”Katot muhun ja mä hajoon suhun koulun viereisellä kiskalla.”. Levyn muita kappaleita ovat muun muassa Ystäväni onkin villasukka, Vihanneslaulu ja Autolaulu. Jokainen päiväkotiryhmä pääsi valitsemaan levylle omat suosikkilaulunsa, joita on harjoiteltu ahkerasti.

Levyllä on vierailevina tähtinä Lenni-pojan isä Jari Koivisto, joka soittaa kitaraa sekä sähköpianolla säestävä yhden lapsen kummitäti Heidi Salonen. He saivat cd-levyn ensikappaleet omikseen.

Tärkeässä roolissa levynteossa oli lohjalainen Hannu Lemola. Lapinlahden linnuista tuttu muusikko huolehti tallenteen teknisestä toteutuksesta teostomaksuista, alveista ja muusta tuotantoon liittyvästä. Lemolan poika Aleksi Lempola vastasi levyn äänityksestä.

Viime vuoden elokuussa Lempäälässä päiväkodin johtajana aloittaneen Raisa Vuokolan ja Hannu Lemolan yhteistyö levyn tekemisen merkeissä alkoi Vantaalla, jossa Vuokola toimi pitkään päiväkodin johtajana ennen Lempäälään siirtymistään.

– Siitä se ajatus syntyi tehdä vastaava päiväkotilevy täällä Lempäälässäkin, sanoo Vuokola, jonka mukaan ensi toimintavuonna voisi levyntekovuorossa olla päiväkoti Pihlajamäki, jonka johtaja hän myös on.

– Tällainen päiväkotikohtainen levy korostaa yhdessä tekemisen ja lasten kulttuurin tärkeyttä. Lapset saivat osallistua alusta asti levyn teon prosessiin. Vanhempien osallistuminen tuli hienosti esiin, mutta pienet, suuret taiteilijat ovat tällä levyllä keskiössä, sanoo ammattilaisen otteen levyn tekoon tuonut Lemola.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.