Lempäälän sääasema lukion katolla

Siellä se nököttää – sääasema tolpan nokassa lukion katolla. Tiedon juurella oppilaat Nils Strömsholm (vas.), Tuomas Nykänen, Ilmari Peltola, Henrikki Närvänen, opettaja Eero Jalonen ja rehtori Erkki Hytönen. Kuva: Erkki Koivisto

Siellä se nököttää – sääasema tolpan nokassa lukion katolla. Tiedon juurella oppilaat Nils Strömsholm (vas.), Tuomas Nykänen, Ilmari Peltola, Henrikki Närvänen, opettaja Eero Jalonen ja rehtori Erkki Hytönen. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän lukion katolle asennettiin keskiviikkona 25. toukokuuta sääasema, jonka päivittämiä tietoja jokainen pääsee julkisesti kirjautumatta lukemaan lukion kotisivun kautta tai suoraan linkistä: http://www.weatherlink.com/user/lempaalanlukio

– Lempääläiset voivat nyt saada ajantasaista tietoa mahdollisimman läheltä kylän keskustaa. Kiinnostavimmat tiedot ovat tuulen nopeus ja ilmanpaineen suunta, sanoo Lempäälän lukion  rehtori ja innokas ilmailun harrastaja Erkki Hytönen.

Sääasema liittyy Lempäälän lukion luontopainotukseen. Lukio valmistautuu siirtymään Valkeakoskentien varteen uudelle kampukselle, johon katolla oleva sääasema siirretään. Uusi kampus avaa Hytösen mukaan mahtavia uusia näköaloja lukion toiminnalle. Sen lisäksi, että lempääläläisillä on nyt oma sääasema keskellä kylää, lukio laittaa Ahtialanjärveen kellumaan luonnon internetlautan.

–  Se mittaa reaaliaikaisesti järven tilaa. Olemme lisäksi liittyneet Al Goren perustamaan Globe-hankkeeseen, sanoo Hytönen mainiten, että lukion kolme opettajaa Eero Jalonen, Mika Setälä ja Laura Ilander  ovat osallistuneet  Globe-koulutukseen.

Globe-hankkeen tavoitteena on edistää ja tukea ympäristön tutkimusta ja luonnon prosessien ymmärtämistä. Siihen pyritään koululaisten, heidän opettajiensa ja tutkijoiden välisen yhteistyön kautta. Lempäälän lukion säähavaintoasema syöttää automaattisesti tietoja globaaliin  verkkoon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?