Parinkymmenen prosentin nousu osallistujissa ilahdutti: Kuntoilukansa kansoitti Ideaparkin ja lähistön tiet

Kymmenennen kerran järjestetty Ideapark-juoksu on vakiinnuttanut paikkansa kevään yhtenä isona kuntotapahtumana. Ensimmäisellä kerralla mukana oli vuonna 2007 hiukan rapiat 300 hölkkääjää, siitä osallistujien määrä on noussut nykyiseen noin 750 – 800 maaliintulijan haarukkaan.  Tänä vuonna juhlatapahtuma noin 750 osallistujaa, nousu viime vuoden pienestä osanottajanotkahduksesta oli noin 20 prosenttia. Ennakkoon ilmoittautuneista yli sata jäi eri syiden takia saapumatta starttiviivalle.

–Nykysysteemillä järjestettynä osallistujien määrä on vakiintunut ja asettunut. Jos kasvua tapahtumalle haluttaisiin, pitäisi resurssoida joku tekemään etukäteisjärjestelytyötä täysipäiväisesti useamman talvi- ja kevätkuukauden ajan, arvioi Lempäälän Kisan toimistopäällikkö Jenni Kihlström.

–Paljon oli taas mukana talkoilijoita ja yhteistyökumppaneita; heille kaikille iso peukun nosto. Ilman noin sataa tapahtumapäivän talkoilijaa ei Ideapark-juoksua oheistapahtumineen kyettäisi läpiviemään. Totta kai aina on parantamisen varaa kaikilla

Kuva: Anna Korhonen Moisiossa fiilis oli juoksijoilla korkealla, kun Road Block-bändi kajauttti mukavaa rautalankamusiikkia. Sääksjärven koulun edustajilla Maiju untusella (vasemmalla), Elina Hossilla ja Anu Pasosella on askel vielä kevyt.

Kuva: Anna Korhonen
Moisiossa fiilis oli juoksijoilla korkealla, kun Road Block-bändi kajauttti mukavaa rautalankamusiikkia. Sääksjärven koulun edustajilla Maiju untusella (vasemmalla), Elina Hossilla ja Anu Pasosella on askel vielä kevyt.

osa-alueilla, kun talkoo- ja amatööripohjalta toimitaan, mutta perusmaku on suussa hyvä ja osallistujilta tuli voittopuolisesti kiittävää palautetta, lähetti Kihlström ahkerille työmuurahaisille kiitokset.

Yksi ilahduttava asia oli juniorisarjojen osallistujien määrän kasvu noin 40 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Mukana oli juoksua suht’ tosissaan harrastavien lisäksi myös esimerkiksi jalkapalloilijoita ja lentopalloilijoita.

–Meillä on menossa leiriviikonloppu, jossa on ohjelmassa useampi treeni ja ottelu. Nyt joukkueemme toinen puolikas on pelissä ja toinen puolikas on täällä juoksemassa junnusarjan kolmekilometrisen. Koemme, että juoksemalla hankittu peruskuntotreenaus kuuluu ehdottomasti jalkapallon oheisharjoitteluun ja onhan sitä aika lailla mukavampikin pelata, kun jaksaa kentällä juosta viilettää, kommentoivat LeKi-futiksen vuona 2004 syntyneiden valmentajat Matti Tuominen ja Jukka Virtanen.

Junnusarjoissa oli alussa sen verran kiirettä, että muutama juoksija tuiskahti nurin. Ainakin yhtä vääntynyttä rannetta jouduttiin hoitamaan ensiavussa. Myös miesten puolimaratonilla koettiin dramaattinen loppu, kun kisaa selkeästi yli minuutilla johtanut LeKin monitoimiurheilija Iiro Niskanen sippasi kilometriä ennen totaalisesti ja joutui keskeyttämään. Ykköseksi kiri Viitasaarelta Lempäälään ajellut Jukka Rahkonen hyvällä ajalla 1.16.  Naisissa sitkein puolimaratoonari oli Kangasalan Stiina Haikka ajallaan 1.27, jolla hän jätti LeKin hiihtäjää Maija Saarista parisen minuuttia. Naisten kympillä Valkeakosken Hakan maajoukkuejuoksija Mira Tuominen oli kestävin mainiolla ajalla 37.12. Miesten kympin ykkönen Janne Niemi juoksi kolmisen minuuttia Tuomista kovempaa.

Suurin osa mukanaolijoista oli kuitenkin aivan tavallisia kuntoilijoita, jotka kilvoittelivat ainoastaan ja vain itseään vastaan. Päätös lähteä mukaan ”numerolappu rinnassa” antaa ihmisille kipinän lähteä lenkille.

–Talvi meni kuntoilun kannalta tosi heikosti. Kevään korvalla sain lenkkeilyn päästä kiinni, kun päätimme vaimon kanssa lähteä mukaan kympille. Tavoitteenamme oli mennä koko matka matalalla hölkällä läpi, se toteutui, vaikka ensimmäisen kilometrin innostuinkin menemään ylivauhtia, kommentoi 54-vuotias lempääläispunkalaitumelainen Petri Antila, joka kiitteli tapahtuman mainiota fiilistä ja toimivia järjestelyitä.

–Vaikka kymppi on lyhyt matka, on kaksi juottopistettä tällaiselle hitaalle kiiruhtajalle hyvä juttu. Samoin maalialueen mehut ja banaanit maistuivat. Moisiossa musisoinut bändi siivitti menoa mahtavalla tavalla, kiitti Antila.

Ideapark-juoksussa on paljon väkeä, jotka ovat olleet useaan kertaan mukana. Arviolta kolmisenkymmentä aktiivia on sellaisia, joilla on kaikki kymmenen osanottoa tilillään.

Yksi kommentti

  1. Niilo

    Pari kommenttia. Eikös sitä resurssia siellä LeKin toimistolla ole niin, että päät yhteen kolisee. Josko se kuuluisa joku perehtyisi ja keskittyisi asiaan. Junnusarjan ensiaputarve. Siinä lähdössä oli katastrofin ainekset ilmassa, hyvä että isommalta vältyttiin. Kun ei ole ymmärrystä yukilpailuista, niin eihän sitä lähtöjärjestelyjä osata tehdä. Se ei ihan noin eetupellehommelina vain hoidu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?