Hakkarin kartanon miljöössä seurataan Constancen ja D'Artagnan rakkaustarinaa

Muskettisoturit palaavat Hakkariin

Constance Bonacieux ja D´Artagnan ovat menossa naimisiin ensi kesänä Lempäälän nuorisoseuran kesäteatteri -näytelmässä. Kuva: Katariina Onnela

Constance Bonacieux ja D´Artagnan ovat menossa naimisiin ensi kesänä Lempäälän nuorisoseuran kesäteatteri -näytelmässä. Kuva: Katariina Onnela

Keitä olette?

 Olen kuningas Louis XIII:n henkivartiokaartin kapteeni D´Artagnan ja minä olen kuningattaren hovineito Constance Bonacieux. Me olemme menossa naimisiin! Tätä päivää onkin jo odotettu!

Millaisella aikakaudella elätte?

1600 luvun alkupuolta elellään. Kansassa on valitettavan selkeä jako, köyhien ja rikkaiden välillä.

Missä ja millaisessa ympäristössä asutte?

Ranskassa kauniissa Pariisin kaupungissa. Häiden jälkeen pääsemme toivottavasti muuttamaan yhteiseen Muskettisoturien kapteenille sopivaan kartanoon.

 Keiden kanssa seikkailette kesällä?

Elämässämme on niin monia ihmisiä; erityisesti ystävämme muskettisoturit Athos, Porthos ja Aramis. Valitettavasti myös vähemmän hyvää tahtovia, kuten valtaa havitteleva kardinaali Richelieu uskollisen apurinsa Rochefortin kanssa sekä juonitteleva MiLady de Winter.

Miksi olette tänä kesänä Lempälässä/Vesilahdessa?

Lempäälä ja varsinkin Hakkarin kartanon puisto on upea ympäristö viettää kauniita kesäpäiviä ja valmistella häitämme. Samalla saamme kertoa jännittävän tarinamme upean musiikin, laulun, tanssin, puvustuksen ja lavastuksen avulla.

Mistä pidätte?

Tunnemme, että vihdoinkin olemme saavuttaneet rauhallisen arjen yhdessä. Mitä työhomme suhteen? Kuninkaan suojeleminen ja palveleminen on mieluinen, koska en koe sitä työntekona vaan velvollisuutena maatamme kohtaan. Kuningattaren hovineitona oleminen on mieluisaa, koska hänen tapaansa pidän tanssimisesta, laulamisesta, juhlista ja niiden järjestelemisestä.

 Mikä vihastuttaa teitä?

Me molemmat vihaamme pahantahtoisuutta, kaksinaamaisuutta ja juonittelua. Kardinaali Richelieu saa meidät vihastumaan. Joskus on vaikea säilyttää maltti hänen seurassaan.

Miten toimit vastoinkäymisiä tai hankalia tyyppejä kohdatessasi?

Pyrimme toimimaan rauhallisesti ja sopimaan asiat oikeudenmukaisesti. Muskettisoturina tartun miekkaani vain pakon edessä, mutta tarvittaessa en myöskään kaihda kovia taisteluita.

 Erikoistaitonne?
Olemme molemmat taitavia miekan käsittelyssä. Minua, Constancea, opetti oma isä. Naiselle tämä taito yllättää monet vastustajat ja monia kertoja olenkin todistanut taitoni. Minä, D´Artagnan, olen mielestäni myös hyvä johtaja henkivartiokaartille.

Mitä odotat tältä kesältä?  

Odotamme aurinkoista säätä ja onnellisia hetkiä. Toivottavasti saamme paljon uusia ystäviä vieraaksemme Pariisiin Hakkarin kartanon puistoon. Mutta eniten odotamme häitämme ja yhteistä elämäämme!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?