Lempäälän Nuorisoseura esittää kesällä 2016 musiikintäyteisen Muskettisoturien uudet seikkailut ­ -näytelmän.

Ensi kesänä Hakkarin kartanon puistossa laulu raikaa ja tanssijalkaa vipattaa!

Sanni Lehto esittää Muskettisoturien uudet seikkailut -näytelmässä kuningattaren hovineito Constance Bonacieux'ia.

Sanni Lehto esittää Muskettisoturien uudet seikkailut -näytelmässä kuningattaren hovineito Constance Bonacieux’ia.

Näytelmän käsikirjoitti ja kappaleet sanoitti ohjaaja Jari Lehto ja musiikin sävelsi Petri Willman. Itse sain suuren kunnian toimia laulujen harjoittajana ja tanssien koreografina sekä apulaisohjaajana.

Istuimme ensimmäisen kerran säveltäjän ja sanoittajan kanssa saman pöydän ääreen alkuvuodesta ja sain ensimaistiaiset tulevasta työmateriaalistani. Olin varsin tyytyväinen. Tulevasta keväästä tulisi hieno. Opettelin käyttämään musiikkiohjelmia ja äänitin kappaleita ja niihin stemmoja sitä mukaa, kun valmiita versioita sain.

Yhtäkkiä huolenaihetta meinasikin aiheuttaa oma luovuus. Olinko tehnyt liian vaikeita stemmoja laulajille, entä pääroolien laulutaito? Mitenkä tästä selvitään? Kerron teille – jokainen näyttelijä löi minut ällikällä! Taitureita löytyi monia ja kokemattomuus korvattiin ennakkoluulottomalla innolla ja työmotivaatiolla.

Työstäessäni kappaleita tuli selväksi, ettei näin hienoja lauluja voi vanhanaikaisesti rivissä laulamalla esittää. Tarvitsemme siis tanssia. Jälleen kerran aivonystyräni heittivät muutaman kuperkeikan ja oli aika tuoda näyttelijöille lisää päänvaivaa. Aloitimme isolla tanssiaisnumerolla, jossa tanssimisen lisäksi näyttelijöiden tulisi myös replikoida sujuvasti. Kun tehdään koreografiaa yli 20 hengelle, ei enää suunnittelulle omassa päässä tila riitä. Täytyy siis hypätä päistikkaa tuntemattomaan, viedä oma mielikuva, idea ja inspiraatio muun työryhmän eteen ja alkaa yhdessä katsomaan mitä tästä tulee.

Ensimmäiset reaktioni sekä laulun että tanssin osalta ovat tainneet olla onnenkyyneleet ja riemunkiljahdukset. Mikä tunne, kun näkee omin silmin ja kuulee omin korvin päänsisäisten ideoiden muodostuvan vastaanottavaisten harrastajien käsissä kokonaisiksi kappaleiksi ja tanssinumeroiksi! Näin niitä musikaalinumeroita tehdään!
Ensi-­ilta on 1. heinäkuuta. Siihen on vielä matkaa ja paljon on vielä tehtävää, onneksi. Näin mieluisasta hommasta ei mielellään haluaisi luopua.

Teksti: Sanni Lehto

Sanni Lehto esittää Muskettisoturien uudet seikkailut -näytelmässä kuningattaren hovineito Constance Bonacieux'ia.

Sanni Lehto esittää Muskettisoturien uudet seikkailut -näytelmässä kuningattaren hovineito Constance Bonacieux’ia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?