Remontoitu opinahjo vietti virallisia avajaisiaan torstaina 2. kesäkuuta.

Lempoisten koulu vihittiin äänekkäästi

Oppilaskuoron laulu raikasi hienosti uudessa salissa. Kuva: Ida Nieminen

Oppilaskuoron laulu raikasi hienosti uudessa salissa. Kuva: Ida Nieminen

Lempoisten koulun liikuntahallissa kuului kummallisia ääniä viime torstai-iltana. Kyse ei ollut murtovarkaista, vaan oppilaiden esityksistä uudistuneen koulun virallisissa vihkiäisissä.

Harjaantumisluokat musisoivat ksylofoneilla ja muilla erikoisilla soittimilla. Taustalta kuului suulla tuotettuja ääniä, ja valkokankaalla pyöri lempimusiikin tahdissa otettuja omakuvia. Oppilaat osallistuivat kuluvana lukuvuonna kulttuurikeskus Piipoon MEteliä-projektiin.

Lavalle kipusi myös joukko pieniä järjestysmiehiä, jotka huusivat oransseihin putkenpätkiin. Käskyt antoi poliisiasuinen nuori mies.

Koulun kuoro lauloi kauniista kullastaan ja toivoi saavansa reissulla halauksen. Kykykilpailun voittaja Onni-Lenni Haapala esitti lennokkaan pianopotpurin.

Lapset esittelivät avajaisissa valtavan liikuntahallin muuntautumiskykyä. Salin toiselle puolelle rakennettiin remontissa lava ja toiseen päähän sijoitettiin voimisteluareena. Vihkiäisissä nähtiin taidokas voimistelunäytös ja vauhdikasta trikkausta, joka yhdistää akrobatiaa ja taistelulajeja.

Carita Siitonen, Elina Rantala ja Iiris Saukonoja näyttivät, miten voimistelu sujuu uudella permannolla. Kuva: Ida Nieminen

Carita Siitonen, Elina Rantala ja Iiris Saukonoja näyttivät, miten voimistelu sujuu uudella permannolla. Kuva: Ida Nieminen

Juhlassa puhuivat rehtori Jaana Selkilä, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juha Kuisma ja Skanskan työpäällikkö Hannu Alanen.

Hannu Alasen mukaan huono taloustilanne heijastui koulun uudistukseen. Esimerkiksi putkiurakoitsija vaihtui monta kertaa, ja ikkunoista vastannut yritys meni konkurssiin. Remontissa pysyttiin menoarvion sisällä vastoinkäymisistä huolimatta.

Illan mieleenpainuvimman puheen piti kunnahallituksen puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult. Hän lausui ja lauloi kalevalamittaan tehdyn runon, joka kertoi Pyhän Birgitan kirkon rakentamisesta. Hän myös paljasti, että Lempäälän lukion ja Tredun Lempäälän toimipaikan yhteiseksi nimeksi valittiin Virta.

Syksyllä Lempoisten koulussa puhaltavat jälleen uudet tuulet, kun Pirkan opisto ja osa Lempäälän varhaiskasvatuksesta muuttavat rakennukseen.

Tuula Petäkoski-Hult oli opetellut ulkoa pitkän aikallishistoriaa valottavan runon. Kuva: Ida Nieminen

Tuula Petäkoski-Hult oli opetellut ulkoa pitkän paikallishistoriaa valottavan runon. Kuva: Ida Nieminen

 

 

 

 

 

Lempoisten koulu

On Lempäälän vanhin kunnallinen koulu.

Koulun uudistus on Lempäälän kunnan kallein sijoitus ikinä.

Laajennus kesti kolme vuotta.

Uusi koulurakennus on ollut käytössä viime elokuusta alkaen..

Perusopetusryhmiä on 31. Niissä järjestetään esi-, perus- ja harjaantumisopetusta.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?