Ilves-Kissat pisteille Loiskeen kustannuksella

Sääksjärven Loiskeen kolmen kovan ottelun putki jalkapallon kolmosessa päättyi otteluun Lamminpään kentällä Ilves-Kissoja vastaan. Ilves-Kissat pelasi vielä viime vuonna kakkosessa, joten kova koetinkivi oli vastassa. Ruohokentän niksit olivatkin isännillä paremmin hallussa, näin pisteet pysyivät Tampereella lukemin 5 – 2 (2-1).  Loiskeen maalit merkittiin Niko Kuhlbergin ja Eero Riponiemen tiliin.

Avausjakso oli tasapäistä ja varsin tasokastakin pelaamista. Loiskeen maalitykki Kuhlberg piti sääksjärveläiset hyvin pelissä mukana iskemällä komean maalin tolpan kautta kimmonneella kudillaan. Yksi ratkaisun hetki koetiin toisen jakson alussa, kun Loiskeen toppari liukastui ja pallo osui kaatumisessa pelaajan käteen. Ottelun erutoumari osoitti loiskelaisten ällistykseksi rangaistuspotkua.

–  Heti toisen puoliajan alun ristiriitainen rangaistuspotkutulkinta ja siitä johtunut takaisku olivat pelin kulminaatio, näki Loiskeen joukkueejohtaja Pertti Suhonen pelin ratkaisun.

Loiske koki kolmessa edellisessä ottelussaan kolme tappiota hyvän alkukauden jatkeeksi. Sekä TamU, NoPS että Ilves-Kissat kurmuuttivat Loisketta tylyin yhteismaalein 5 – 15. Pelillinen matka Loiskeella lohkon kärkikastiin on siis selkeä.

–  NoPS-peli oli selvää alisuorittamista, mutta etenkin Ilves-Kissoja vastaan tekeminen kentällä oli parempaa lopputuloksesta huolimatta. Kausi tähän mennessä on pisteiden valossa mennyt täysin budjetoidusti, arvioi Suhonen Loiskeen alkusesonkia.

Loiske majailee sarjassa kuudentena 11 pisteellään. Seuraava koitos on edessä torstaina 9. kesäkuuta, kun TPT Tampereelta saapuu Sääksjärvelle. TPT on sarjassa neljäntenä seitsemän pistettä Loiskeen edellä.

Nelosdivarissa LeKi-futiksen nousu sarjan pohjalta on alkanut. Hyvän kokoonpanon jalkeille saanut LeKi pyöritti Toijalan Pallo-49:ä liki mielin määrin ja nappasi kauden avausvoittonsa lukemin 3 – 1 Ville Viitaharjun, Janne Lehtimäen ja Panu Niskasen maaleilla. Varsinkin avausjaksolla LeKi vei peliä suvereenisti, ja olisi voinut johtaa ottelua jopa viidellä osumalla siksi monta muun muassa läpiajoa joukkue sössi.

LeKin puolustuslinja laitapakkeina Abdulla Al-Barkat ja Ville Heinonen sekä toppareina Lari Ruotsalainen ja Janne Lehtimäki oli erittäin pallovarma ja virheetön. Matkaa viiden sarjapisteen saldolla operoivalla LeKillä säilymisviivaan on viisi pistettä eli kaikki on sataprosenttisesti omissa lekiläiskäsissä, sillä pelejä on jäljellä roppakaupalla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?