Veteraaninostajat mitalijahdissa Azerbaidzanissa asti

Juha Aho, Keijo Rättyä ja Rami Jokinen kokivat hienon seikkailun reissllaan veteraanien painonnoston EM-kisoihin. Kukin palasi Azerbaidzanista mitali kaulassaan koti-Suomeen.

Juha Aho, Keijo Rättyä ja Rami Jokinen kokivat hienon seikkailun reissullaan veteraanien painonnoston EM-kisoihin. Kukin palasi Azerbaidzanista mitali kaulassaan koti-Suomeen.

Painonnoston veteraanien EM-mittelöt käytiin Euroopan laitamailla eli Azerbaidzanin Nakchivanin kaupungissa melko kaukana idän suunnassa. Suomalaisista mukana oli trio nostajia, joista kaksi oli Lempäälän Kisan miehiä: Juha Aho ja Rami Jokinen.

Sarjassa 45 – 49-vuotiaat nostanut Juha Aho on pitkän linjan lempääläinen punttimies, jonka meriittilistalta löytyy iso läjä veteraanien SM-mitaleita. Arvokisaedustus sujui sarjassa alle 105 kiloa nostaneella Aholla melkeinpä nappiin, sillä saldoksi tuli hopeamitali ja tulokseksi tuli 90 kiloa tempauksessa sekä 135 kiloa työnnössä. Näistä jälkimmäinen oli Ahon oma uusi ennätys.

Rami Jokiselle painonnosto on lajina tuoreehko tuttavuus, sillä hänen taustaltaan löytyy ura voimanoston puolella. LeKin tiimissä Jokinen on nostanut parisen vuotta ja saanut Ahon tavoin hyvää oppia muun muassa lajihuippu Teemu Roiniselta. Jokisen EM-kisa sujui myös upeasti, kotiintuomisiksi tuli EM-pronssi sarjassa +105 kiloa ikäluokassa 40 – 44-vuotiaat. Jokisen tulos: tempaus 95 kiloa ja työntö 127 kiloa.

Suomi-trion kolmas lenkki Sievin Keijo Rättyä nosti EM-hopealle.

–  Painonnosto on hieno laji ja sen parissa työskentelee hienoja ihmisiä. Kisoissa ollaan tosissaan, mutta ilmapiiri on silti toisia auttava ja kunnioittava. Koko suomalaisporukalle jäi positiivinen kuva kilpailuista ja Azerbaidzanista. Viimeisenä iltana hotellin ravintolassa Suomi pojat pääsivät nauttimaan illasta kolminkertaisen olympiakisojen kävijän ja maailmanennätysmiehen Bulut Sunayn seurassa, kertaavat Jokinen ja Aho sportimatkansa kokemuksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?