Bongaa lauantaina Narvassa pinkki paali ja suloinen Bella. Miltähän haikkumakkara maistuu?

Roosa nauha saapui pelloille

Traktorin munat muuttuivat pinkeiksi. Kuva: Katariina Onnela

Traktorin munat muuttuivat pinkeiksi. Kuva: Katariina Onnela

Lauantaina 18. kesäkuuta vietetään Jutilan tilalla Narvassa avoimia ovia. Tilalla pääsee tutustumaan sen toimintaan, eläimiin ja karjankasvatukseen.

Tapahtuma on osa Suomen Highland Cattle Clubin valtakunnallista avoimet ovet -tapahtumaa, jolloin jäsentilat avaavat ovensa kuluttajille, kasvattajille ja muille pihvilihantuotannosta kiinnostuneille.

Jutilan tilalla on muun muassa mahdollisuus kuvauttaa itsensä suloisen ylämaankarjavasikka Bellan kanssa, tietysti eläimen ehdoilla.

Pelloilta voi Jutilan tilalla ylämaankarjan lisäksi bongata jotain hieman tavallisuudesta poikkeavaa. Kesäisin pelloille ilmestyvät traktorin munat eli pyöröpaalit saavat tilalla tänä kesänä ylleen pinkkiä. Pinkeillä paaleilla tuetaan Rintasyöpäyhdistystä ja huomioidaan naisia, jotka ovat sairastuneet rintasyöpään tai toipuneet siitä.

Pinkkejä käärintäkalvoja myy Raisioagro, joka lahjoittaa jokaisesta myydystä käärintäkalvorullasta kolme euroa hyväntekeväisyyteen. Tavoitteena on kerätä 7 500 euroa ja tuotto käytetään Rintasyöpäyhdistyksen valtakunnalliseen vertaistukitoimintaan.

Antero on Jutilan tilan ensimmäinen vasikka. 29 kiloisena syntynyt Highlander on valloittava ilmestys.Antero, kuten muutkin rotunsa edustajat viihtyvät mieluiten ulkosalla kaksinkertaisen karvapeitteensä turvin. Kuva: Katariina Onnela

Parin vuoden takaisessa kuvassa Antero on vielä pieni, mutta on sittemmin kasvanut rotevaksi nuoreksi mieheksi, joka rakastaa rapsutuksia. Kuva: Katariina Onnela

Traktorin munat muuttuivat pinkeiksi. Kuva: Katariina Onnela

Traktorin munat muuttuivat pinkeiksi. Kuva: Katariina Onnela

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?