Armosta ei ansiosta

Armolla tarkoitetaan Jumalan rakkautta, joka tulee osaksemme ilman omaa ansiotamme. Ihminen pelastuu armosta uskon kautta, ei tekojen kautta. ”Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä.” Ef: 2: 8-9.

Jumala rakastaa ihmisiä niin paljon, että antoi ainoan poikansa Jeesuksen tulla maan päälle kärsimään ristinkuoleman rangaistuksena ihmiskunnan syntien lunastukseksi. Maailman synnit on otettu pois Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Siksi Jumala jättää rankaisematta ja antaa anteeksi synnit heille, jotka katuvat syntejään, tunnustavat ne, hylkäävät ne ja uskovat Jeesuksen sovittaneen ne ristillä. Armo on Jumalan anteeksiantavaa rakkautta.

Armo kuuluu kaikille ihmisille. Pelastus on suurin armolahja. Laki on annettu Mooseksen kautta. Armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta (Joh. 1:17) Armo ja usko kuuluvat yhteen. Armo on osoitus Jumalan rakkaudesta. Jumala jakaa armoaan sanassa ja sakramenteissa.

Virren 547 sanoin : Joka aamu on armo uus, miksi huolta siis kantaa! Varjot väistyy ja vajavuus, Jeesus voimansa antaa. Kiitos Herran, hän auttaa tiellä, meidän kanssamme nyt ja aina on, täällä suo Isän suosion, rauhan luonansa siellä.

Joka aamu on armo uus, huolet voimme siis heittää. Rangaistuksenkaan ankaruus ei voi armoa peittää. Herran hoidosta kiittäkäämme, kun hän taivasta varten kasvattaa, murheen allakin armahtaa, hänen turviinsa jäämme.

Eija Nurmi , Vesilahden seurakunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?