Hurjasteleva moottoripyöräilijä oli huumeissa

Maanantaina 20. kesäkuuta klo 21.17 poliisipartio päätti ottaa liikennetarkastukseen moottoripyöräilijän Tampereen Paasikiventiellä. Moottoripyöräilijä ajoi läpi pysäytysmerkistä, jonka tielle jalkautunut poliisi hänelle kädellään näytti.

Moottoripyöräilijä lähti kiihdyttämään vauhtia. Poliisin moottoripyöräpartio lähti hänen peräänsä hälytysäänet sekä -valot ja pysäytysmerkki kytkettyinä päälle. Moottoripyöräilijä lähti pakenemaan poliisia ja Paasikiventiellä sille mitattiin 156 km/h:n keskinopeus 60 km/h:n alueella. Matka jatkui etelää kohti. Hakametsän jäähallin kohdalla moottoripyöräilijä ajoi jälleen läpi poliisipartion näyttämästä pysäytysmerkistä.

Hervannan valtaväylällä keskinopeudeksi mitattiin 221 km/h rajoituksen ollessa 70 km/h. Tästä pakeneva moottoripyöräilijä jatkoi Pyhäjärventielle, jossa nopeus Lahdesjärven kohdalla oli 228 km/h rajoituksen ollessa 100 km/h. Matka jatkui moottoritielle kohti etelää. Ajoon liittyi jatkuvasti muiden tienkäyttäjien ohituksia sekä oikealta että vasemmalta.

Tietöiden vuoksi alennetulla 80 km/h:n rajoitusalueella moottoripyöräilijä käytti 233 km/h:n nopeutta. Ideaparkin kohdalla keskinopeudeksi reilun kilometrin matkalla mitattiin 249 km/h. Moottoripyörä alkoi hidastaa vauhtiaan Lempäälän pohjoisen liittymän läheisyydessä ja pysähtyi klo 21.25.

Kuljettajaksi osoittautui 58-vuotias ajo-oikeudeton mies. Hän puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta alustava huumetesti osoitti positiivista tulosta amfetamiinille. Näin ollen törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi kuljettajaa epäillään mm. rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Moottoripyörää epäillään varastetuksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?