Nyt lähti poliisi

Valtion palveluverkoston harventamisen tuloksenasen tuloksena Lempäälässä seuraavaksi sammuvat valot poliisiasemalta.
Sisäministeriön päätös astuu voimaan 22. kesäkuuta ja lakkautettavat asemat tyhjennetään sitä mukaan kuin vuokrasopimukset päättyvät.
Jo aiemmin lupatoiminnot siirrettiin Lempäälästä pois. Nyt on lähtemässä poliisi  kylttiä myöten.
Vaikka poliisiasemalla ei toimintoja enää olekaan, poliisin läsnäolon on taatusti koettu lisäävän turvallisuutta.  Poliisi-kyltti ja tiellä rullaava poliisiauto antavat tärkeän viestin.
Aseman vieressä oleva rautatieparkki on ollut Lempäälän turvallisin paikka säilyttää polkupyörää, autoa tai muuta menopeliä.

Sisäministeriö perustelee asemien lakkauttamista säästöillä. Rahaa säästyy vuositasolla 745 000 euroa, mikä valtion vinkkelistä on perin vaatimaton summa.
Raha aiotaan käyttää poliisien palkkaamiseen. Säästöillä saadaan palkattua palkanlisineen jonkinmoinen määrä poliiseja, päälliköitä selvästi vähemmän.
Lisää poliiseja ei olla palkkaamassa vaan rahalla yritetään hillitä poliisien määrän laskua.

Päätöksessä edellytetään, että poliisihallitus selvittää aseman menettävien kuntien kanssa mahdollisuudet ja tarpeet yhteispalvelun hyödyntämiseen.
Yhteispalvelupiste on asiakaspalvelupiste, josta on saatavana vähintään kahden eri viranomaisen palveluja ja jossa hoidetaan lähinnä vireillepanoon ja neuvontaan liittyviä tehtäviä. Tämähän olisi parannus ja toivottasti asia etenee Lempäälässä.

Sisäministeriö edellyttää myös, ettei poliisin toimintakyky heikkene päätösten myötä. Siinäpä monitulkintainen viesti, joka oikeasti on vain aasin korvan rapsuttelua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?