Vesilahdessa temppuiltiin uhkarohkeasti

Parkourissa yritetään edetä mahdollisimman nopeasti ja sulavasti esteiden yli eteenpäin. Kuva: Ida Nieminen

Parkourissa yritetään edetä mahdollisimman nopeasti ja sulavasti esteiden yli eteenpäin. Kuva: Ida Nieminen

Vesilahden skeittipuisto täyttyi perjantaina 17. kesäkuuta innokkaista temppuilijoista, jotka osallistuivat parkour-pajaan. Sen järjestivät Mannerheimin lastensuojeluliitto, Taiteen edistämiskeskus ja Parkour akatemia.

Lapset tutustuivat pajassa parkourin perustekniikoihin ja turvalliseen temppuiluun. Aluksi ryhmä lämmitteli, ja eteni sitten hiljalleen parkour-temppuihin.

Pandaksi itseään kutsuva ohjaaja neuvoi ryhmäläisiä tasapainottelemaan telineillä. Jonotus tapahtui syväkyykyssä. Nuoret temppuilijat pääsivät kunnolla parkourin makuun, kun he alkoivat hyppiä erilaisten esteiden yli. Meno oli suorastaan lennokasta.

Kaikista hurjimmassa tempussa hypittiin pystyasentoon laitetun levyn päälle. Sade teki seinästä liukkaan, mutta parkouraajat onnistuivat silti nappaamaan sen yläpäästä kiinni. Lapsilla oli asenne kohdillaan sateesta huolimatta.

Tulevat parkouraajat saivat sateesta vain lisäpontta harjoittelulleen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.