Herkkä seppele sopii kutrien kaunistajaksi juhannustansseihin, koristeeksi ruokapöytään tai mökkituliaiseksi.

Kukkaseppele kruunaa juhannuksen

Mäkelän kukan yrittäjä Katriina Mäkelä-Koski teki Lempäälän-Vesilahden Sanomille näppärän ja näyttävän seppeleen luonnonkukista.

Ennen seppeleen tekemistä kukkia kannattaa seisottaa vedessä ainakin pari tuntia. Nestejännitys tekee varsista taipuisat ja estää kukkia nuupahtamasta. Muista leikata varsista muutama sentti pois, jotta niihin tulee tuore imupinta.

Hyviä seppelekukkia ovat esimerkiksi ruiskukka, päivänkakkara, apila, sireeni, vanamo ja lemmikki. Juhannuskoristeen voi valmistaa myös koivunoksista.

Mäkelä-Koski vinkkaa, että näyttävä ovikoriste syntyy vaikkapa mustikan varvuista tai kanervista. Kehikon paksuutta voi muutella seppeleen käyttötarkoituksen mukaan.

Mäkelän kukka palvelee juhannusaattona kello 8.30–14.00.

Seppeleeseen tarvitset haluamiasi luonnonkukkia, rautalankaa, kukkateippiä ja terävän veitsen tai sakset. Mittaa ensin pääsi ympärys. Leikkaa sitten rautalangasta tai muusta taipuisasta materiaalista pohja seppeleelle. Päällystä se halutessasi vihreällä kukkateipillä. Jätä kehikko auki vielä tässä vaiheessa. Kuva: Ida Nieminen

Seppeleeseen tarvitset haluamiasi luonnonkukkia, rautalankaa, kukkateippiä ja terävän veitsen tai sakset. Mittaa ensin pääsi ympärys. Leikkaa sitten rautalangasta tai muusta taipuisasta materiaalista pohja seppeleelle. Päällystä se halutessasi vihreällä kukkateipillä. Jätä kehikko auki vielä tässä vaiheessa. Kuva: Ida Nieminen

Leikkaa kukista päät pois niin, että niihin jää noin viisi senttiä vartta. Tee hennoista kukista pieniä kimppuja rautalangan avulla. Leikkaa kukkateipistä ainakin metrin mittainen pätkä. Liimaa sen pää kehikon toiseen päähän. Asettele yksittäisiä kukkia ja pikkukimppuja vierekkäin rautalangan päälle. Kiinnitä kukka tai kimppu kieputtamalla teippiä sen ympärille. Voit myös työntää palan rautalankaa kukan varren sisään, jolloin kukkaa voi taivuttaa ja se pysyy pidempään terhakkana. Kuva: Ida Nieminen

Leikkaa kukista päät pois niin, että niihin jää noin viisi senttiä vartta. Tee hennoista kukista pieniä kimppuja rautalangan avulla. Leikkaa kukkateipistä ainakin metrin mittainen pätkä. Liimaa sen pää kehikon toiseen päähän. Asettele yksittäisiä kukkia ja pikkukimppuja vierekkäin rautalangan päälle. Kiinnitä kukka tai kimppu kieputtamalla teippiä sen ympärille. Voit myös työntää palan rautalankaa kukan varren sisään, jolloin kukkaa voi taivuttaa ja se pysyy pidempään terhakkana. Kuva: Ida Nieminen

Kun olet päällystänyt rautalangan kokonaan kukilla, taivuta sen päähän lenkki. Pujota toinen pää lenkin läpi, ja sulje kukkapanta. Voit isontaa tai pienentää kehikkoa helposti. Juhannuksen näyttävin asuste tai sisustuselementti on valmis! Kuva: Ida Nieminen

Kun olet päällystänyt rautalangan kokonaan kukilla, taivuta sen päähän lenkki. Pujota toinen pää lenkin läpi, ja sulje kukkapanta. Voit isontaa tai pienentää kehikkoa helposti. Juhannuksen näyttävin asuste tai sisustuselementti on valmis! Kuva: Ida Nieminen

Lempäälän-Vesilahden Sanomien juhannusseppele tehtiin koiranputkista, päivänkakkaroista, harakankelloista ja keltamoista. Kuva: Katariina Onnela

Lempäälän-Vesilahden Sanomien juhannusseppele tehtiin koiranputkista, päivänkakkaroista, harakankelloista ja keltamoista. Kuva: Katariina Onnela

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?