Ståhlbergin leipomotoiminta ja Ideaparkin kahvila siirtyvät Royal Bakerylle

Rievä saa rinnalleen artesaanileivän

Kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju ja artisaani-leipuri Jani Mettinen arvostavat aitoja makuja ja puhtaita raaka-aineita. Molemmat ovat sekä Royal Bakeryn että Ståhlbergin perustana. Kuva: Katariina Onnela

Kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju ja artisaani-leipuri Jani Mettinen arvostavat aitoja makuja ja puhtaita raaka-aineita. Molemmat ovat sekä Royal Bakeryn että Ståhlbergin perustana. Kuva: Katariina Onnela

Tamperelainen Royal Bakery ja perinteikäs lempääläinen leipomo Ståhlberg fuusioituvat kesä-heinäkuun vaihteessa. Kahden hyvin erilaisen leipomon yhdistyminen hyödyttää molempia, kertovat Royal Bakeryn kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju ja artisaani-leipuri Jani Mettinen.

– Pystymme tiettyjä asiakkaita palvelemaan nyt paremmin ja monipuolisemmilla tuotteilla. Molempien olemassa olevat asiakkaat hyötyvät ja yhteisiä asiakkaita yrityksillä ei ennestään ollut.

Royal Bakery vastaa tänä kesänä muun muassa Pyynikin kesäteatterin väliaikakahvituksien tarjottavista. Monet muutkin Tampereen teattereiden näytelmien nimikkoleivokset ovat heidän käsialaansa.

– Alkuperäisidea oli tehdä tuotteita yrityksille, kuten hotelleille, ravintoloille ja teattereille. Edelleen  noin 90 prosenttia liikevaihdosta tulee sieltä, Jani Mettinen kertoo.

Särkänniemen edessä sijaitsevan kahvilan lisäksi Tuomiokirkonkadulle avattiin juuri uusi Royal Bakery-kahvila. Yrityksen tuotantotilat sijaitsevat Tampereen Ruskossa.

Kaupan mukana heille siirtyy Ståhlbergin Lempäälän leipomo ja Ideaparkin kahvila. Työntekijöitä yrityksellä on yhdistymisen jälkeen noin kolmekymmentä. Muutoksia leipomo- tai kahvilatoimintaan ei ole luvassa, vaan toiminta jatkuu ennallaan.

– Logistiikka on yksi mikä tulee paranemaan, koska pystymme yhdistämään kuljetuksia ja toimituksia. Teemme myös tuotannollisia parannuksia, kuten investointeja nykyaikaisempiin välineisiin ja parannuksia tuotantotiloihin, Veli-Matti Ahvenharju kertoo.

Kaksikko seuraa aktiivisesti alan kansainvälisiä trendejä, mutta rievä pysyy jatkossakin tuttuna ja turvallisena eikä sen reseptiin olla koskemassa. Klassikko saa nyt rinnalleen artesaanileipiä ja mustikkapiirakan kaverina on sulassa sovussa paahdettu valkosuklaa-vadelmakakku. Vaikka tuotevalikoima on erilainen ovat sekä Royal Bakeryn että Ståhlbergin leipomon perustat hyvin samankaltaiset.

– Vaikka Royal Bakery haluaa olla trendikäs leipomo niin tuotantotavat ja raaka-aineet ovat perinteikkäät. Käytämme aitoja raaka-aineita. Esimerkiksi valkosuklaakakussa valkosuklaa on oikeaa ja vadelmat vadelmia, Jani Mettinen linjaa.

Vuonna 2004 Lempäälään muuttaneelle Jani Mettiselle Ståhlberg on ollut jo ennestään tuttu paikka. Suosikkituotetta tiedusteltaessa hän nimeää suosikikseen perunapiirakan.

– Perunapiirakka oli erittäin iloinen yllätys. Ne tehdään käsin ja oikeista perunoista. Oli oikein hyvää.

Veli-Matti Ahvenharjun lempituote Ståhlbergilla on perinteinen rievä.

Kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju ja artisaani-leipuri Jani Mettinen arvostavat aitoja makuja ja puhtaita raaka-aineita. Molemmat ovat sekä Royal Bakeryn että Ståhlbergin perustana. Kuva: Katariina Onnela

Kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju ja artisaani-leipuri Jani Mettinen arvostavat aitoja makuja ja puhtaita raaka-aineita. Molemmat ovat sekä Royal Bakeryn että Ståhlbergin perustana. Kuva: Katariina Onnela

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?