Ympäristöpalkinnot facebook-kierrätyksestä ja kylämiljööstä

Lempäälän ympäristönsuojeluyhdistyksen palkinnot menivät tänä kesänä Markus Perkolle (vas.) ja Mikko Tappuran edustamalle Nurmen kyläyhdistykselle. Oikealla Lempäälä ympäristönsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja  Tapani Länsirinne. Kuva: Antero Korhonen

Lempäälän ympäristönsuojeluyhdistyksen palkinnot menivät tänä kesänä Markus Perkolle (vas.) ja Mikko Tappuran edustamalle Nurmen kyläyhdistykselle. Oikealla Lempäälä ympäristönsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Tapani Länsirinne. Kuva: Antero Korhonen

Tarpeettoman kierrätys tarvitseville sekä kylämaisemien kunnostus ja historian esiin nosto  toivat toteuttajilleen tämänvuotiset Lempäälän ympäristönsuojeluyhdistyksen palkinnot.  Luonnonsuojeluliiton norppadiplomit menivät Markus Perkolle ja Nurmen kyläyhdistykselle.

Markus Perko  perusti facebookiin sivun ”Roskalava – Lempäälä”, jonne kuka vain voi ilmoittaa itselleen tarpeettomasta tavarasta.  Tavara alkoi vaihtaa vinhasti omistajaa  – ryhmässä on nyt ainakin 2 500 kierrätysihmistä.

Lempäälän ympäristönsuojeluyhdistys myönsi tänä vuonna kaksi ympäristöpalkintoa. Kuva: Antero Korhonen

Lempäälän ympäristönsuojeluyhdistys myönsi tänä vuonna kaksi ympäristöpalkintoa. Kuva: Antero Korhonen

– Laiskana ihmisenä on ollut mukavaa, kun tarvitsevat tulevat hakemaan tavaran oveltani ilman, että se pitää itse viedä jonnekin. Samalla on käyty monia kiintoisia keskusteluja, myhäili Perko diplomien luovutustilaisuudessa maailman tammella Myllyrannassa.

Nurmen kyläyhdistyksen pääansioksi palkinnon ojentanut ympäristönsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Tapani Länsirinne nosti kylän yhteisten alueitten esimerkillisen hoidon ja kunnostuksen.  Uutena kruununa ovat aluetta  halkovan maisema- ja kulttuuritien tyylikkäät opastaulut.

– Meitä on ollut tekemässä monia, muistutti Nurmen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Mikko Tappura.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?