Kun ei ole resursseja pitää käyttää mielikuvitusta. Pienelläkin rahalla saa paljon.

Jalkapallogolfia Veikkolan kentälle ja tekonurmi kaukaloon

Mika Seppänen ja Sari Juuti esittelivät valtuustolle monenlaisia suunnitelmia. Luvassa on digiloikkaa ja Suomessa uraa uurtavaa jalkapallogolfia. Kuva: Kari Pusa

Mika Seppänen ja Sari Juuti esittelivät valtuustolle monenlaisia suunnitelmia. Luvassa on digiloikkaa ja Suomessa uraa uurtavaa jalkapallogolfia. Kuva: Kari Pusa

Vaikka Vesilahden kunnalla ei mene taloudellisesti lujaa niin se ei silti estä sitä etteikö mukaviakin juttuja olisi luvassa. Ainakin jalkapallogolfia, MOBO-suunnistusta ja uusi frisbeegolfrata on jo suunnitteilla.

Sivistysjohtaja Mika Seppänen ja liikunta- ja nuorisosihteeri Sari Juuti esittelivät kunnanvaltuustolle suunnitelmia, jotka tuovat kuntaan lisää hyvinvointia.

– Pienellä rahalla olemme yrittäneet ideoida ja olemme ottaneet käyttöön kaiken mielikuvituksen, Sari Juuti kertoi.

Luovuutta ja yhteistyötä aiotaan lisätä, jotta saadaan aikaan parempia suunnitelmia ja resurssien järkevämpää hyödyntämistä. Mika Seppänen ehdotti lautakuntien yhdistämistä ja jatkossa tiiviimpää yhteistyötä kylien, seurojen, yhdistysten ja eri toimijoiden kanssa. Syksyllä 2016 starttaavat kylissä ideariihet, joiden tarkoituksena on kylien kehittäminen ja kuuleminen.

Anttilanvuoren alueelle tehdään 9–väyläinen frisbeegolfrata, joka on valmis alkysyksystä 2016. Lisäksi kuntopolkua ja hiihtolatua parannetaan ja sinne saadaan myös uudet valaisinpylväät.

Veikkolan kentälle taas tehdään jalkapallogolfrata tämän kesän aikana.

– Uskon, että Veikkolan kenttä tulee olemaan jatkossa kovalla käytöllä, sillä Pirkanmaalla ei ole yhdessäkään kunnassa tällaista ja koko Suomessakin vain muutamia. Laji on nouseva ja Euroopassa äärettömän suosittu.

MOBO-suunnistusratoja on suunnitteilla Onkemäelle ja Anttilanvuoreen tänä kesänä ja Ylämäelle ja Narvaan 2016–2017.

MOBO on kiintorasteilla tapahtuvaa mobiilisuunnistusta. Kuntosuunnistusta voi harrastaa älypuhelimille kehitetyn MOBO-sovelluksen avulla ja rastit ovat QR-koodeja, jotka luetaan puhelimella. Tarpian Suunta päivittää suunnistuskartat ja kiintorastit.

QR-koodeihin liittyy myös sähköinen paikkatietojärjestelmä, jota aletaan kokoamaan yhteistyössä koulujen, kulttuuritoimen, kylien, yhdistysten ja seurojen kanssa. Karttasovellukseen kerätään kulttuuri- ja matkailukohteet sähköisessä muodossa ja QR-koodin lukemalla saa niistä tietoa.  Kylät ja seurat voivat laittaa ohjelmaan omia kohteitaan.

Narvan yleisurheilukenttää on kunnostettu ja sinne on toiveissa saada lisää liikkujia. Kentälle tehdään lähiliikuntapaikka, jonka laitteissa pystyvät kuntoilemaan eri-ikäiset lapsesta vaariin. Laitteisiin tulee kuvien lisäksi QR-koodit, jonka lukemalla saa lisäohjeita laitteiden käyttöön.

Vuonna 2017 Narvan jääkiekkokaukalo päällystetään tekonurmella ja sinne laitetaan koripallotelineet.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?