Lempäälän tekninen johtaja irtisanottu

Lempäälän kunnan tekninen johtaja Jaakko Hupanen on irtisanottu virastaan.

Kunnan teknisessä toimessa on meneillään sisäinen tarkastus, joka koskee teknisen sektorin toimintaa ja  ja taloutta sekä erityisesti esteellisyys- ja sivutoimikysymyksiä.

Tarkastuksessa esille tulleiden asioiden johdosta Jaakko Hupasta on kuultu ja kuulemisen jälkeen Lempäälän kunnanhallitus päätti 1. heinäkuuta irtisanoa hänet teknisen johtajan virasta.

Jaakko Hupanen omistaa JHKAKS-osakeyhtiön osakkeita ja toimii yhtiön hallituksen puheenjohtajana sekä hallituksen ainoana jäsenenä. Yhtiön toimialana on maa- ja vesirakentamisen tekniset palvelut. Yhtiö on ollut toiminnassa 14. tammikuuta 2014 lähtien. Jaakko Hupanen ei ole tehnyt toimesta sivutoimi-ilmoitusta tai ilmoittanut sidonnaisuuksistaan yhtiöön tai esteellisyydestään käsiteltäessä asioita, joista on odotettavissa hyötyä JHKAKS Oy:lle.

Sidonnaisuus yhtiöön ilmeni Marjamäen alueen esirakentamista koskevan urakan yhteydessä. Kunnanhallitus katsoo, että toiminta on ollut erityisen moitittavaa, koska Marjamäen hanke on merkittävä ja poikkeuksellinen Lempäälän kunnalle ja teknisen johtajan menettely on jatkunut hyvin pitkään kyseenalaistaen Lempäälän kunnan toiminnan laillisuuden.

Kunnanhallitus katsoo, että toiminta on aiheuttanut vakavan ja pysyvän luottamuspulan Lempäälän kunnan ja viranhaltijan välille.

Kommentit (10)

 1. Jukka Koivuniemi

  Samasta syystä voisi irtisanoa lähes kaikki päättäjät Lempäälässä

  Vastaa
 2. Toikka Olavi

  Mitä miehiä siellä veronmaksajien kustanuksilla pidetään, eräskin johtaja taannoin puolusti sotea ja nyt moittii, ollaan tuuliviirin lailla enemmistön mieltä, jotta saataisiin hyväksyntää.

  Vastaa
 3. Niilo

  Hyvä homma! Kaksi ja puoli vuotta sitä ehti touhuta ennen kuin joku huomaa jotain. Tyhmiä ja sokeita koko kylän johtoväki. Voi Jaakko kullat herätkää jo.

  Vastaa
  • Hyvää toimintaa

   Hienoa, että siihen tartuttiin siellä Lempäälässä. Naapurikunnissa toimiessaan sitä sidonnaisuutta koneurakoinnissa tietyn maanrakennuafirman kanssa oli myös ja paikalliset jätettiin huomioimatta. Siihen ei vaan puututtu – odotettiin vain, että lähtisi muualle

   Vastaa
 4. Heikki Kuljuntausta

  Nämä rikokset on pieniä verrattuna Urjalan kunnan virkamiesten pakonomaiseen tarpeeseen tuhota laiminlyönteineen ihmisiä ja perheitä .

  Vastaa
 5. Maarit Tolvanen

  Lempäälän kunnan johtajat suhteutettuna kunnan väkilukuun on maan korkein, siinä on syy ja seuraus veronmaksajien rahojen tuhlaukseen, nyt jo on huomattu kuinka pienennetään,vähennetään tiivistetään tärkeistä kunnan asioista, mutta samaan aikaan ei puhuta kuinka tiivistämällä kunnan organisaatiota säästettäisiin miljoonia kuntalaisille, siellä on istumassa aivan turhia kumileimasimia, samalla syövät Lempääläisten edut.Avatkaa silmät hyvät kuntalaiset ja aktivoitukaa vaalien alla.

  Vastaa
  • Pentti Puranen

   Olen samaa mieltä Maaritin kanssa , ajatelkaa hyvät ihmiset ketä äänestätte .Toivottavasti Rämö putsaa pöydät.

   Vastaa
 6. Entinen heila

  sain työpaikkani eräältä johtajalta eräänä , jälkeenpäin ihmetytti lempäälän tapa

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?