Ilkivaltaa Myllyrannassa

Kesälempääläläiset Elsa, Aapo ja Kalle Henttinen saapuivat veneellä jäätelökioskille. Kuva: Erkki Koivisto

Kesälempääläläiset Elsa, Aapo ja Kalle Henttinen saapuivat veneellä jäätelökioskille Myllyrantaan. Kuva: Erkki Koivisto

Kesän kynnyksellä avatussa Myllyrannan tapahtumapuistossa on ollut ilkivaltaa heti tuoreeltaan ja useampaan kertaan. Pari päivää avajaisten jälkeen kesäkuun alussa oli spraymaalilla töhritty lampputolppia, grilliä ja penkkiä. Kesäkuun puolivälissä havaittiin, että juuri edellisenä päivänä istutettuja kesäkukkaistutuksia oli rikottu ja kukkia heitelty järveen.

Kesäasiakkaiden suosima jäätelökioski Kirkkojärven rannassa on sekin  joutunut ilkivallan kohteeksi. Sisään on yritetty murtautua kahdesti. Ensimmäinen murtoyritys oli viikko aukeamisen jälkeen. Toisen kerran siitä viikon päästä.

Kioskivastaava Heta Honkonen kertoo, että kioskin edustalla olevan penkkiryhmän istuinten selkänojat ovat saaneet kyytiä. Kesätöissä kioskissa työskentelevä Henna Brandt on todennut alueella oleskelevan väkeä vielä iltamyöhällä kioskin aukioloajan jälkeen.

Aivan viime aikoina tilanne on jonkin verran rauhoittunut, ja kauppa jäätelökioskissa käy hyvin.

– Paitsi sadesäällä, toteaa Brandt.

– Veneilijät ovat iso asiakaskunta. He eivät ole niin ilmanarkoja kuin kyläläiset, Honkonen nauraa.

Naisten mukaan ylivoimaisesti suosituin tuote on ollut uutuus, vadelmalakritsijäätelö.

– Sitten tulee klassinen rommirusina. Lasten suosikki on päärynä, Honkonen sanoo.

 

Myllyrannan tapahtumapuistosta on oltu poliisiin yhteydessä tapahtuneesta ilkivallasta.  Alueelle on pyydetty tehostettua valvontaa.

150-vuotista juhlavuottaan viettävä Lempäälän kunta on halunnut täksi kesäksi tehdä puistosta viihtyisän ajanviettopaikan kaikkien kuntalaisten iloksi. Myllyrannan tapahtumapuiston on tarkoitus toimia kuntalaisten yhteisenä olohuoneena. Puistoon on pyritty lisäämään viihtyisyyttä mm. istutuksilla, nuotiopaikalla, penkkiryhmällä ja tervetuloportilla. Puistossa on pienoisgolfrata ja tapahtumia pitkin kesää.

– Jotta voimme mahdollistaa kesän tapahtumat ja kuntalaisten yhteisen ajanviettopaikan kesäksi, vetoamme nyt kuntalaisiin toivoen, että istutukset ja muut puitteet Myllyrannassa pysyisivät jatkossa kunnossa, sanoo suunnittelija  Nina Prusi Lempäälän kunnasta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.