Kiireetöntä kesää Puistolinnassa

Sandor Nagy kehuu Ritva Lipposen valmistamaa ruokaa. Kuva: Päivi Aikasalo

Sandor Nagy kehuu Ritva Lipposen valmistamaa ruokaa. Kuva: Päivi Aikasalo

Puistolinnan rantahuvilassa Lempäälän keskustassa oli heinäkuisena perjantaina kesäpäivän leppoisa ja kiireetön tunnelma. Pihalla ja kuistilla nautittiin hernekeittoa ja voileipiä sekä pannukakkua ja kahvia. Lempäälän ev.-lut. seurakunnan diakoniatyö järjestää Puistolinnassa keskiviikkoisin kesäkahvit ja perjantaisin on tarjolla keittoa ja kahvia.

Jatta Leppänen ja Tuulikki Rupponen ovat vakituisia kävijöitä ja tällä kerralla he istuivat kuistilla vihreää maisemaa ja veden välkettä ihaillen.

– Tämä ympäristö on niin rauhoittava. Huvila on kaunis ja luonto on lähellä, kertoi Leppänen.

– Minusta on hienoa, että täällä käy kaiken ikäisiä ihmisiä, myös lapsia, lisäsi Rupponen.

– Mikä tässä on järvelle katsellessa.

Ruoan valmistaa Ritva Lipponen.

– Tämä on mieluisaa työtä, ja täällä on aina hyvä tunnelma, kertoi Lipponen ja lappoi lisää keittoa lautaselle. Hannamari Rantanen-Nagy ja Sandor Nagy olivat tulleet paikalle lasten kanssa.

– Pienet lapset lähtevät aina mielellään tänne, ja meitä aikuisia viehättää kovasti tämä kesäinen miljöö.

Pihapöydässä istui miehiä seurakunnan johtavan diakoniatyöntekijä Henriikka Tarrin kanssa. Miehet kertoivat, että näitä kesäisiä aterioita on nautittu yhdessä lähes kymmenen vuotta. Yhdessä miehet totesivat, että seura on aina mieluista, ja ruoka hyvää. On kiva jutella yhdessä, ja yhdessä ruokakin maistuu paremmalta. Ruokalaulu lauletaan aina ensin.

Henriikka Tarri korostaa, että Puistolinnan tapahtumat ovat kaikille avoimia. Kaiken ikäiset ovat tervetulleita keitolle ja kahville, ruokamaksu on vapaaehtoinen.

–  Joukkoon mahtuu. Tämä olisi monelle yksin elävälle varmasti hyvä tapa kokea yhteisöllisyyttä, jatkoi Tarri.

Puistolinnan kesäkahvit ja keitot ovat tarjolla heinäkuun loppuun saakka osoitteessa Himminpolku 13. Kesäkahvit tarjoillaan keskiviikkoisin kello 13 ja keitto perjantaisin kello 12.

 

Päivi Aikasalo

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?