Elävä Myllyranta

Perhepiknikkiä ja vanhoja autoja, puistomuokkausjumppaa ja pop-upia. 150-vuotisjuhlavuottaan juhlistava Lempäälän kunta on avannut ja ehostanut aivan uuteen uskoon kunnan ydinkeskustassa kirkon ja hautausmaan takana sijaitsevan Myllyrannan.
Se on loistava maineteko. Olisikohan Lempäälän kuntaa (tai sen 150-vuotisjuhlavuoden toimikuntaa) mahdollista valita vuoden lemmoksi?
Tähän saakka Myllyranta onkin saanut viettää Kirkkojärven rannassa lähinnä hiljaiseloa.
Vierasvenelaituri septitankin tyhjennyksineen ja vessoineen Kirkkolahdessa on ollut ennenkin, mutta ei varsinaista elämää. Kun suuri ja avara puistikko ei ole ollut suuren yleisön silmissä ja mielessä, ei se suinkaan tyhjiöksikään ole jäänyt. Juomiaan kaikessa rauhassa nautiskelleiden sijasta paikan ovat nyt löytäneet lapsiperheet ja muut tavalliset kuntalaiset.
Kuntakeskustaa on elävöitetty – suhteellisen pienellä investoinnilla ja hyvällä idealla. Myllyrannan tapahtumapuiston soisi tulleen jäädäkseen katettuine ohjelmalavoineen, jäätelökioskeineen ja pienoisgolfeineen. Tapahtumien järjestäjiltä onkin jo tiedusteltu, että onhan vastaavaa luvassa ensi kesänäkin.
Aivan kitkatta Myllyrannan tapahtumapuisto ei tietenkään saanut paikoilleen tulla; se sai heti tuoreeltaan osakseen ilkivaltaa, mutta kesän edetessä paikat ovat alkaneet saada olla rauhassa. Kaikille avoin puisto on alkanut muistuttaa alkuperäistä tavoitettaan – kuntalaisten yhteistä olohuonetta. Sen tapahtumat ovat kaikille maksutta saavutettavissa koko kesän alkusyksyyn asti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?