LeKi Yleisurheilu otti komennon seuracupissa

Eero Ranta (vas.), Miika Niemelä ja Luukas Lipponen ovat nuoresta iästään huolimatta jo yleisurheilunuorten seuracupin konkareita. Kuva: Markku Lipponen

Eero Ranta (vas.), Miika Niemelä ja Luukas Lipponen ovat nuoresta iästään huolimatta jo yleisurheilunuorten seuracupin konkareita.
Kuva: Markku Lipponen

Valtakunnallinen yleisurheilun seuracup pyörähti jälleen käyntiin. Hämeen kuusi parasta seuraa kisasivat oman alkukilpailunsa Hakkarissa. Kisoissa tehtiin kovia tuloksia, joiden myötä kärkijoukkueet nousivat sarjojensa piikkipaikoille.

Piirikisan voittaja Tampereen Pyrintö keräsi huimat 16 982 pistettä ja on Tera-sarjan ykköspaikalla. Lempäälän Kisa Yleisurheilun nuoret venyivät laajalla rintamalla ennätyksiinsä ja keräsivät toiseksi parhaat pisteet 13 743. Tuolla pistemäärällä LeKi-joukkue johtaa Giga-sarjaa ensimmäisen alkukilpailun jälkeen. Joukkueen vahvuus oli joka lajiin laadukkaat edustajat ja tasaiset suoritukset. Lajivoittoja kirjattiin joukkueen nimiin viisi. Koko joukkueessa oli lähes 60 nuorta urheilijaa.

Seuracupin kilpailusarja jatkuu elokuun alkupuolella toisella osakilpailulla Nokialla. Valtakunnallinen Giga-sarjan finaali käydään maaotteluviikonlopun yhteydessä syyskuun alussa Valkeakoskella. LeKi-joukkueen tie vie taas kerran vahvasti kohti finaalia, kuten puolustavan mestarin kuuluukin tehdä. Tänä vuonna LeKi Yleisurheilun kovimmat haastajat ovat pietarsaarelainen IF Drott, Naantalin Löyly sekä Raision Kuula.

Valtakunnallinen yleisurheilun seuracup järjestetään vuonna 2016 jo 19. kerran. Seuracupissa 11–17-vuotiaat nuoret kilpailevat ikäluokittain lähes kaikissa yleisurheilulajeissa.

Seurojen paremmuusjärjestys muodostuu yksilösuoritusten mukaan lasketuista kahden alkukilpailun yhteispisteistä. Kilpailusarja huipentuu valtakunnallisiin finaaleihin, jotka kilpaillaan kuntien asukasluvun mukaisesti neljässä (Kilo, Mega, Giga ja Tera) eri sarjassa. Seuracupin finaaliin selviää järjestävän seuran lisäksi 15 seurajoukkuetta jokaisessa sarjassa piirikisojen perusteella. Finaalissa 16 joukkuetta ratkaisevat paremmuutensa lajien sijoitusten mukaisesti. Lajissa seuraa voi edustaa vain yksi urheilija.

Vuonna 2015 seuracupiin osallistui lähes 200 seuraa. Kisavuosien 1998–2016 aikana LeKi on ollut finaalissa kaikkiaan 12 kertaa, joista kymmenen kertaa peräkkäin vuodesta 2006 lähtien. Giga-sarjan voitto on Lempäälään tuotu neljä kertaa vuosina 2011, 2013, 2014 ja 2015.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?