Tänään soivat Satumaan sävelet Narvassa

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund.

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund.

Harmonikkamusiikin suositut taiturit  Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund konsertoivat Narvan Seurantalossa keskiviikkoiltana 6. heinäkuuta. Satumaa-konsertissa on mukana myös Tammer Hanurit solistina Tuula Mäkinen. Tilaisuuden järjestelyissä on  mukana Vesilahden kulttuuritoimi.

Harmonikkataiturien ohjelmassa kuullaan kesän säveliä, Dallapé-ajan hittejä, harmonikan parhaita, Unto Monosen tangoja ja suomalaisia ikivihreitä. Luvassa on kesän huippukonsertti, jossa on musiikkia moneen makuun.

Konsertissa julkistetaan Ahvenaisen uusin Satumaa-CD-albumi, joka sisältää  16

tunnettua tangoa. Ahvenainen teki uudella levytyksellä ainutlaatuisen ja merkittävän suomalaisen musiikkimaailman ennätyksen: Hän on 1 030 levytetyllä kappaleella Suomen ja eräs maailman eniten levyttänein artisti kautta aikojen. Ahvenainen (s.1929) levytti ensimmäisen kerran vuonna 1955, eli hänen ensimmäisestä levytyksestään tulee kuluneeksi tänä vuonna 60 vuotta.

Ahvenaisen rautainen kunto ihmetyttää, ja konserteissa lukuisat kuulijat muistelevat kuulleensa hänen soittoaan jo kouluiässä. Edelleenkin harmonikka soi iloisesti mestarin käsittelyssä. Kappaleiden välissä hän ehtii kertoa hauskoja kokemuksiaan uraltaan ja kuulijoilla on naurussa pitelemistä. Vaimonsa Carina Nordlundin kanssa hän esittää konsertissa taiturillisia harmonikkaduettoja, jotka Veikko Ahvenainen on sovittanut kiertuetta varten.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?