Markkinakansa nautti olostaan

Iloa ja aurinkoa Kuokkalankosken markkinoilla

Riesa-Pelle veti perheen pienimpien huomion kesäisillä Kuokkalankosken markkinoilla. Kuva: Tuomas Koivisto

Riesa-Pelle veti perheen pienimpien huomion kesäisillä Kuokkalankosken markkinoilla. Kuva: Tuomas Koivisto

Viime vuosina sää on suosinut perinteisiä Kuokkalankosken markkinoita. Tämä vuosi ei ollut poikkeus. Auringonpaiste ja lempääläläinen tuore tangokuningatar olivat pääsyitä sille, miksi markkinoilla oli jälleen tuhansia kävijöitä ja hymyt herkässä.

– Tarkkaa kävijämäärää on mahdotonta sanoa, kun kyseessä on ilmainen tapahtuma, eikä lippuja tai muuta kulunvalvontaa ole. Viime vuosina kävijämääräksi on arvioitu kolmesta neljään tuhatta vierailijaa. Tänä vuonna on vaikuttanut olevan viime vuosia enemmän kävijöitä, riemuitsee Lempäälän Rotaryklubin julkisuuskuvakomitean puheenjohtaja Jorma Lehtinen.

Uutuutena tänä vuonna ohjelmistossa oli lypsykilpailu, jota emännöi Jaana Westerberg. Kyseessä oli leikkimielinen kisa, jossa oli tarkoitus lypsää Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistolta lainatusta 50 vuotta vanhast,a opetuskäytöstä poistetusta lehmän utareita simuloineesta laitteesta vettä kahden minuutin ajan.

– Tällaista oli pyydetty jo aiemmin ja nyt se järjestyi. Meillä oli kaksi sarjaa. Yleinen ja kunnallisten päättäjien välinen. Kilpailuun osallistuminen oli maksullista ja maksut ohjattiin hyväntekeväisyyteen. Kilpailuun osallistuneiden taso oli vaihteleva, mutta yllättävän kova. Ihailtavan innokkaasti ihmiset ryhtyivät toimeen, Westerberg kertaa.

Jokavuotinen keskustelu siitä, onko markkinoille järjestäjää seuraavana vuonn,a jatkuu yhä, mutta kunta on kaavaillut tulevansa mukaan järjestäväksi tahoksi, mikä osaltaan loisi jatkuvuutta.

– Markkinoita järjestää kymmenisen henkeä vuoden mittaan ja itse markkinapäivän tilaisuutta toteuttaa nelisenkymmentä henkeä. Nyt klubiimme on liittynyt nuorempia innokkaita ihmisiä, joiden turvin toiminta toivottavasti jatkuu yhä edelleen. Lehtinen sanoo.

 

Hämeenlinnasta asti Kuokkalankosken markkinoille tulleet Mikael Fred (vas.), Merve Öztas ja Jaakko Oikarinen olivat vakuuttuneita Mansikin kammarissa paistetuista vohveleista. Kuva: Tuomas Koivisto

Hämeenlinnasta asti Kuokkalankosken markkinoille tulleet Mikael Fred (vas.), Merve Öztas ja Jaakko Oikarinen olivat vakuuttuneita Mansikin kammarissa paistetuista vohveleista. Kuva: Tuomas Koivisto

Kuokkalankosken perusvire on pysynyt vuosikaudet muuttumattomana, mikä ilahduttaa kävijöitä.

– Minulla oli muutaman vuoden tauko, etten päässyt käymään. Mukava huomata, että jotkin asiat pysyvät ennallaan. Minusta tuntuu, että ennen täällä kävi vähemmän väkeä, Reetta Oikarinen sanoo.

– Tajuttiin, että markkinat ovat tänään. Kiireen vilkkaa lähdettiin tulemaan pääasiassa vohveleille, mutta mukava täällä on myös vanhoja tuttuja nähdä, siskonsa kanssa markkinoiden tunnelmasta nauttinut Jaakko Oikarinen miettii.

Vaikka markkinat mielletään paikallisten kohtaamispaikaksi, vierailee Kuokkalan idyllissä pidemmältäkin tulleita.

– Meille kehuttiin, että kyseessä on perinteiset maalaismarkkinat. Halusin kokea tunnelman ja pakko sanoa, että tämä on oikein ihastuttava tapahtuma, kertoo turkkilainen Merve Öztas.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?