Matias Mustonen pomppasi korkeutta 206

Kuva: Markku Ruonala Matias Mustosen kunto alkaa olla täyttä terästä. Virroilla ylittyi oma ennätys korkeushypyssä 206.

Kuva: Markku Ruonala
Matias Mustosen kunto alkaa olla täyttä terästä. Virroilla ylittyi oma ennätys korkeushypyssä 206.

Yleisurheilukesässä alkaa pompsahdella mukavia lempääläispommeja joka viikko. Tuorein säväyttäjä on 19-vuotias Matias Mustonen, joka Virtojen kisoissa paransi omaa ulkorataennätystään peräti kuusi senttiä. Uusi nuoren miehen ennätys kirjataan nyt lukemiin 206, mikä luonnollisesti on myös Lempäälän Kisan Yleisurheilun seuraennätys.

Virtojen kilpailu sujui mainiosti. Alkukorkeudet menivät vaivatta yli ensimmäisillä yrityksillä. 203 ylittyi toisella, kun taas pian perään 206 meni yli avaushypyllä. Yritykset kolme senttiä korkeammaltakaan eli 209:stä eivät olleet lainkaan toivottomia.

–Virroilla lähti hyppy kulkemaan, eikä 209 ollut ollenkaan toivottoman korkealla. Tekniikka loksahti nyt uomilleen paremmin kuin alkukesästä, Matias tuumiskeli.

Hallissa Mustonen oli SM-kisoissa pistesijoilla ylitettyään 201. Nyt tulevana viikonloppuna kisattavissa Oulun Kalevan kisoissa Mustosella on realistinen sauma taisella pistesijasta, onnistuessaan nappiin jopa mitalista. Matias on nyt maan tilastoissa jaetulla seitsemännellä sijalla. Ikäluokassaan Mustonen on maan kakkosmies 213 hypänneen Miro Rastaan jälkeen. Nuoremmista Äänekosken suurlupaus, vuonna 2001 syntynyt Arttu Mattila, on flopannut sentin lempääläistä korkeammalta. Matias Mustosta valmentaa Pekka Koskinen.

–Kalevan kisojen minimitavoite on selvitä torstaisista karsinnoista jatkoon. Taso on tänä vuonna tasainen. Paljon ukkoja mahtuu haarukkaan 200 – 210, arvion Matias Mustonen.

Santeri Kuusiniemi lähtee Kalevan kisoihin satasen ajallaan 10,78 tilastosijalta 20 ja 200 metrillä tilastosijalta 15. Kestävyysjuoksijatar Klaara Leponiemi on Kalevan kisojen alusviikolla 500o metrillä tilastoissa 11. ja 10 0000 metrillä peräti neljäs.

Tämä trio edustaa LeKi-YU:ta Oulussa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?