Elisa paransi pientalojen laajakaistayhteyksiä Kiviahossa

Lempäälässä on aiempaa nopemapia yhteyksiä saatvailla nykyisissä kuparijohdoissa Kiviahon alueella. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälässä on aiempaa nopeampia yhteyksiä saatavilla nykyisissä kuparijohdoissa Kiviahon alueella. Kuva: Erkki Koivisto

Elisa on laajentanut huippunopean kiinteän netin saatavuutta osin Pirkanmaata Tampereella ja Lempäälässä. Kuituverkon laajentaminen ja käyttöönotettu VDSL2-yhteystekniikka mahdollistavat jopa 100 Mbit/s nopeuden nykyisiä kuparijohtoja hyödyntäen. Huippunopeiden yhteyksien hyödyntämiseksi liittymäsopimus on päivitettävä ja varmistettava modeemin soveltuvuus uuteen yhteystekniikkaan.

Useat ADSL-yhteydet ovat nyt korvattavissa nopeammilla VDSL2-yhteyksillä. Lempäälässä entistä nopeampia yhteyksiä on saatavilla Kiviahon alueella.

Entistä nopeammat yhteydet tekevät surffailusta, etätöistä ja pelaamisesta sujuvampaa. Aiempaa nopeammat yhteydet mahdollistavat aiempaa paremmin myös useamman käyttäjän samanaikaisen netin käytön kotona.

Saatavilla oleva nopeus riippuu asunnon etäisyydestä lähimpään jakokeskukseen. Uudet tarjottavat maksiminopeudet ovat yhteyspituuden mukaan 30 Mbit/s (vaihteluväli 15–30M), 50 Mbit/s (vaihteluväli 25–50M) ja 100 Mbit/s (vaihteluväli 50–100M).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?