Metsäkappeli Tervajärvelle

Enni Huhtala iloitsee pohjatöiden valmistumisesta. Kuva: Päivi Aikasalo

Enni Huhtala iloitsee pohjatöiden valmistumisesta. Kuva: Päivi Aikasalo

Metsäkappelin rakentaminen Lempäälän ev.-lut. seurakunnan leirikeskukseen Tervajärvelle on aloitettu, sillä maansiirtotyöt on tulevan kappelin paikalla jo tehty. Seurakunnan taloudellisen jaoston puheenjohtaja Timo Viitanen kertoo, että kauan kaivattu kappeli valmistuu syksyyn mennessä.

– Se tulee pienelle kumpareelle nykyisen päärakennuksen koillispuolelle järven rantaan.

 

Arkkitehti-, valaisin- ja kalustesuunnittelusta vastaava Lassi Viitanen kuvaa, kuinka metsäkappelin arkkitehtoninen idea perustuu yksinkertaiseen konseptiin: Kappelin katon harjan molemmin puolin kulkeva ikkunanauha päästää valon sisään. Harjalinjan ylävalo ohjaa katseen alttarille, josta avautuu suuren lasipinnan läpi näkymä järvelle. Tervajärven maisema toimii näin alttaritauluna.

Kappelin liimapuurakenne on sisätilassa kokonaan näkyvissä, ja metsäkappelin materiaalina on suomalainen puu. Materiaalit on valittu rakennuspaikan, käyttökestävyyden ja ekologisuuden mukaan. Päädyt tehdään tervatusta männystä, katto ja sivujen pystylappeet tervatusta siperianlehtikuusesta. Räystäät ja puuritilät ovat rautavihtrillillä harmaannutettua puuta.

 

Seurakunnan kesätyöntekijä Enni Huhtala iloitsee kappelista.

– Odotan mielenkiinnolla uutta kappelia. On todella hieno asia pitää leirijumalanpalvelusta erityisessä kappelissa. Se auttaa kokemaan pyhää. Ympäristöllä on merkitystä Pyhän kokemisessa ja tunnistamisessa, toteaa Huhtala.

 

Päivi Aikasalo

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?