Heta Honkonen tarttui jäätelökauhaan ja työllisti itse itsensä.

Tuutin täydeltä täydellisyyttä

Heta Honkonen tekee jäätelöpallon käden käänteessä. Kuva: Ida Nieminen

Heta Honkonen tekee jäätelöpallon käden käänteessä. Kuva: Ida Nieminen

Pidä ranne suorana, muista napakka ote ja paina kunnolla. Kauhan täytyy olla sopivan lämmin. Näillä ohjeilla syntyy täydellisiä jäätelöpalloja, joita Heta Honkonen pyörittelee päivittäin kymmeniä. Hän huomasi Lempäälässä markkinaraon ja perusti jäätelökioskin Myllyrantaan. Yrityksen omistaa virallisesti hänen miehensä.

Honkonen suunnitteli aluksi avaavansa pienen kesäkahvilan, sillä hän on ammatiltaan tarjoilija. Kahvilayrittäjäksi ryhtyminen olisi kuitenkin tullut kalliiksi, ja Honkonen jää syksyllä äitiyslomalle. Jäätelökioskin perustaminen hoitui kuukaudessa.

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että puistosta saa nykyään kesän suosituinta herkkua. Kioskia suosivat varsinkin veneilijät, jotka hakevat kahvia ja jäätelöä kylminäkin päivinä. Honkosen mukaan luukulla käy myös monia vakiasiakkaita. Esimerkiksi eräs eläkeläinen tuo muiden asiakkaiden iloksi Aamulehden ja saa kiitokseksi kupin höyryävää kahvia.

Lempäälän jäätelökioski on avoinna joka päivä kello 11–19.

Vadelma-lakritsi on tämän kesän uutuus ja asiakkaiden suosikki. Kuva: Ida Nieminen

Vadelma-lakritsi on tämän kesän uutuus ja asiakkaiden suosikki. Kuva: Ida Nieminen

 

Heta Honkonen suosittelee jäätelömakuja:

 

Nirsolle

”Suosittelen aikuisille rommirusinaa, vanhan ajan vaniljaa, suklaata ja kinuskia. Lapsille maistuvat mansikka, päärynä, suklaa ja hieman yllättäen salmiakki.”

Kokeilunhaluiselle

”Pistaasijäätelö haastaa perinteiset vaihtoehdot. Tummasuklaajäätelö sopii sellaiselle, joka pitää tuhdeista mauista. Passion-mango on sopivan raikas ja erikoinen makuyhdistelmä.”

Maitoallergikolle ja vegaanille

”Myllyrannan jäätelökioski myy kaurapohjaista vanilja-, mansikka- ja suklaajäätelöä. Valikoima saattaa vaihdella, mutta tarjolla on aina jotakin makua.”

Perinteiden vaalijalle

”Jos haluaa vaihtelua trio-mauille, voi valita esimerkiksi päärynän. Se on erityisesti lasten suosikki.”

Vaihtelua etsivälle

”Kokeile jäätelökioskin raparperipiirakkaa vaikka salmiakkijäätelön kanssa.”

Herkuttelijalle

”Kioskista saa monenlaisia herkkuannoksia. Makeannälän poistaa suklaajäätelöannos, johon tulee suklaakastiketta, vanilja-suklaajäätelöä, suklaakahvipapuja ja kierrevohveli. Oma lempiannokseni koostuu jugurttijäätelöstä, myslistä, vadelmakastikkeesta ja sorbetista.”

 

Juttua muokattu 25.7. klo 9:53: Lempäälän jäätelökioski on avoinna joka päivä klo 11-19.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.