Valttina luonnonvedet

erkkiuusiKeskellä Helsinkiä, maamme pääkaupungissa eli lähes metropolissa, kansainvälisiä matkailijoita on vuodesta toiseen viehättänyt, kuinka luonnonläheistä elämä ainoan suurkaupunkimme keskustassa on. Turistibussin ikkunasta voi ihailla kaupunkilaisia pesemässä mattojaan meren rannan mattolaitureilla. Teepä samaa Lontoossa tai Tokiossa.
Ei aivan stadin keskustassa, mutta ei siitä kovin kaukanakaan Hernesaaressa on tästä kesästä alkaen päässyt myös uimaan ja saunomaan hulppeissa fasiliteeteissa meren rannalla.
Vesielementti on vahvasti läsnä myös niin Tampereen, Lempäälän kuin Vesilahdenkin keskustoissa. Kapealla kannaksella kahden suuren järven välissä sijaitseva Tampere on hyödyntänyt vesistön läheisyyttä tiiviiseen asuntorakentamiseen, mutta myös matkailullisesti. Näsijärven rannalla on niin Särkäniemeä kuin vierasvenesatamaakin. Pyhäjärven rannassa Laukontorilta pääsee Hopealinjalla niin kanavapaikkakunta Lempäälään kuin Viikinsaareen. Julkisia saunarakennuksia tai uimarantoja ei kummankaan keskittymän tuntumassa kuitenkaan ole.
Lempäälän keskusta sijaitsee saaressa, mitä ei juuri ilman ilmakuvaa huomaa. Juhlavuoden kunniaksi elävöitetty Myllyranta on askel oikeaan suuntaan avartaa maisemaa ja tuoda vesielementti lähemmäs asukkaita. Vesille pääsyn helpottamiseksi keskustasaaressa voisi olla myös kanoottien ja soutu- tai moottoriveneiden vuokrauspiste.
Kesäturisti pääsee hyvin uimaan. Lempoisten uimalaan tai Kirkonkylän uimarantaan ei kummastakaan kuntakeskustasta ole pitkä matka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?