Birgitan poluilla vaelletaan taas elokuussa

Ritva ja Jarmo Ihatsu ovat olleet mukana suunnittelemassa vaellusta. Kuva: Päivi Aikasalo

Ritva ja Jarmo Ihatsu ovat olleet mukana suunnittelemassa vaellusta. Kuva: Päivi Aikasalo

Birgitan pyhiinvaellus järjestetään Lempäälässä elokuun viimeisenä lauantaina 27.8. Pyhän Birgitan kirkkoon kokoonnutaan 12. kertaa eri suunnista. Tänä vuonna kirkkoon voi patikoida Pirkkalasta, Sääksjärveltä, Valkeakosken Metsäkansan kirkolta, Tervajärveltä ja Vanattarasta. Uutena reittinä tänä vuonna on Nurmen rukoushuoneelta lähtevä helppokulkuinen noin 10 km mittainen vaellus. Nurmen reittiä ovat suunnitelleet Ritva ja Jarmo Ihatsu ja he kertovat, että reitti on erittäin kaunis.

– Matkan varrella on järvinäkymää, kauniita vanhoja taloja sekä viljelysmaisemaa ja metsäpolkuja. Olemme pyrkineet välttämään asfalttitietä, kuljemme Sarikonmäen laavun ja Kuokkalankosken museoraitin kautta.

Vaellusryhmissä on ryhmien vetäjät, jotka tuntevat reitin. Yksi Sääksjärveltä lähtevä ryhmä on hiljainen ryhmä. Tässä ryhmässä vaelletaan yhdessä äänettömästi koko kävelyn ajan. Soutaen kirkkovaellukselle voi osallistua Viialasta tai Pirkkalasta.

Pyhiinvaellus on vanhaa kristillistä perinnettä. Vaellus luonnon keskellä itsessään hiljentää mielen. Lisäksi jokainen vaeltaja saa lähtiessään mukaansa pyhiinvaelluskortin, jossa on hiljaiseen rukoukseen ja pysähtymiseen opastavia psalmitekstejä. Pyhiinvaelluksella jokainen askel voi olla rukousta, ihminen ei rukoile vain sanoilla, vaan koko kehollaan. Vaellus päättyy Lempoisten seurakuntatalolla järjestettävään ruokailuun ja messuun Pyhän Birgitan kirkossa klo 19.

Birgitan vaelluksen rukouskortti. Kuva: Päivi Aikasalo

Birgitan vaelluksen rukouskortti. Kuva: Päivi Aikasalo

Tänä vuonna kirkkovaelluksen voi kulkea myös omaan tahtiinsa ja itse valitsemaansa reittiä pitkin. Tällöin vaeltaja ilmoittautuu vain ruokailuun. Hiljaiseen rukoukseen ohjaavia Pyhiinvaelluskortteja saa Pyhän Birgitan kirkosta ja Ideaparkin Ideakappelista.

Ilmoittautuminen vaellukselle alkaa 18.7. ja päättyy 23.8. Ilmoittautua voi puhelimitse (050 5443314) tai nettilomakkeella. Lisätiedot vaelluksesta http://www.lempaalanseurakunta.fi

Teksti ja kuvat: Päivi Aikasalo

 

 

Ritva ja Jarmo Ihatsu ovat olleet mukana suunnittelemassa vaellusta. Kuva: Päivi Aikasalo

Ritva ja Jarmo Ihatsu ovat olleet mukana suunnittelemassa vaellusta. Kuva: Päivi Aikasalo

Birgitan vaelluksen rukouskortti. Kuva: Päivi Aikasalo

Birgitan vaelluksen rukouskortti. Kuva: Päivi Aikasalo

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?