Klaara Leponiemi taisteli Kalevan kisoissa kympin neloseksi

Kuva: Markku Ruonala Klaara Leponiemi letkan kärjessä nuorten Eliittikisoissa. Leponiemi teki Kalevan kisoissa uroteon nappaamalla 10 000 metrillä nelossijan.

Kuva: Markku Ruonala
Klaara Leponiemi letkan kärjessä nuorten Eliittikisoissa. Leponiemi teki Kalevan kisoissa uroteon nappaamalla 10 000 metrillä nelossijan.

Akaassa asuva, mutta Lempäälän Kisan Yleisurheilua edustava, 17-vuotias monitoimiurheilija Klaara Leponiemi venyi loistosuoritukseen Oulun Kalevan kisojen 10 000 metrin juoksussa. Raa’assa hellekelissä juostussa kisassa Klaara taisteli oman ennätyksensä ja sijoitus oli loistava neljäs sija. Leponiemen aika oli 36.02.

– Hieno kokemus kerrassaan. Aluksi kuuma ilma jännitti, mutta pään kastelu joka kierroksella auttoi viilentämään, tunnelmoi sijoituksestaan iloinnut Leponiemi.

Kilpailun kärkikaksikko Camilla Richardsson ja Laura Manninen olivat omilla minuuttiluvuillaan, mutta pronssiin ja Minna Lammiseen Leponiemellä jäi eroa puolisen minuuttia. Neljäs sija oli selkeä, sillä kilpailun vitoseksi juossut Forssan Janica Mäkelä jäi Klaaralle yli puoli minuuttia.

– Kevättä häiritsivät jalkavaivat, mutta nyt ne ovat onneksi pysynyeet loitolla. Olen malttanut juosta vähemmän, mutta laadukkaammin ja olen treenannut myös muilla tavoillla kuin juoksemalla.

Kestävyysjuoksussa rasitusvammat ovat urheilijoiden pahimpia vastuksia. Esimerkiksi Suomen naisten kestävyysjuoksun kärkinimillä, kuten Johanna Peiposella, Aliisa Vainiolla ja Oona Kettusella, on kaikilla rasitusperäisiä vaivoja, eikä heistä kukaan kyennyt kisaamaan Kalevan kisoissa.

Klaara Leponiemen toinen laji, jossa hän kilpailee maan kärkitasolla, on hiihto. Pian 18 vuotta täyttävä monitoiminainen haluaa jatkossakin harrastaa molempia lajeja.

– Itse pidän itseäni enemmän hiihtäjänä, mutta aika lailla käsi kädessä lajit kulkevat. Molempia lajeja rakastan, tuumasi Klaara Leponiemi.

LeKi-YU:n Kalevan kisaedustajista pistesijan makuun pääsi myös 19-vuotias korkeushyppäjä Matias Mustonen, jonka pomppaama tasan kaksi metriä riitti kahdeksanteen sijaan. Sija ja tulos tyydyttivät nuorta miestä, mutta hampaankoloonkin jäi jotain.

– Hiukan jäi kaivelemaan se, ettemme huomanneet vauhdin ajatumista liian lähelle rimaa. Parisen viikkoa on aikaa korjata tämä pieni tekniikkavirhe ennen nuorten SM-mittelöitä, kommentoi Matias Mustonen kisaesitystään Oulussa.

Pikakiitäjä Santeri Kuusiniemen ensimmäiset aikuisten SM-kisat menivät tuloksellisesti alakanttiin, kun Santerin 100 metrin alkuerässä puhkui peräti 2,4 metrin vastatuuli. Muissa erissä tuuli työnsi juoksijoita takaa. 17-vuotiaan Kuusiniemen aika oli vaatimaton 11,19, mutta juoksijan leiristä tiedotettiin kunnon olevan ok ja tähtäin on asetettu nuorten SM-mittelöissä pärjäämiseen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?