Oikaisu: Epäselvyyksiä mopoilla ajamisessa

Lempäälän-Vesilahden Sanomat uutisoi 20.7. Vesilahden mopokeskustelusta. Uutisessa sanottiin, että Vesilahden yläaste ja poliisi olisivat antaneet mopoilijoille luvan ajella koulun pihassa. Väite oli peräisin lehden haastattelemalta mopoilijalta ja hänen vanhemmaltaan. Heidän mukaansa luvan mopoiluun olisivat antaneet partiopoliisi syksyllä 2015 ja Vesilahden yläasteen rehtorin viransijainen.

Sisä-Suomen poliisi ei vahvista tietoa siitä, että partiopoliisi olisi antanut luvan mopoiluun yläasteen pihassa.

– Poliisi ei voi antaa lupaa mopoilemiseen koulun pihassa, koska se ei ole yleistä aluetta. En osaa sanoa, onko esimerkiksi jonkun poliisipartion kanssa käyty keskustelu ymmärretty väärin vai mistä on kyse, toteaa rikoskomisario Ossi Kaario Sisä-Suomen poliisista.

Mopokeskustelu on Vesilahden yläasteen viransijaisen Mari Larikan mukaan epäselvä.

– En voi antaa lupaa koulun alueella ajelemiseen vapaa-ajalla. En voi toisaalta kieltääkään sitä. En ole myöskään sallinut pihassa ajelemista koulupäivän aikana, hän sanoo.

Larikka kertoo ottaneensa yhteyttä Kuntaliiton lakimiehiin saadakseen selvyyden kiistakysymykseen. Larikan mukaan yläasteen pihassa on ristiriitaisia liikennemerkkejä. Hänen on keskustellut kunnan teknisen toimen kanssa siitä,  että liikennemerkit pitäisi tarkistaa syksyllä.

Larikka toivoo, että mopoilijat saisivat ajella jossain luvallisesti ja muita häiritsemättä.

 

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?