Narvassa polskittiin innokkaasti viime viikolla alkaneessa alkeisuimakoulussa.

 

”Yks, kaks, kolme, istu isän polveen!”

Uimakoululaiset viihtyivät järvessä vaikka lämpötila huiteli alle +20 asteessa. Kuva: Ida Nieminen

Uimakoululaiset viihtyivät järvessä, vaikka lämpötila huiteli alle +20 asteessa. Kuva: Ida Nieminen

Narvassa polskittiin viime viikolla innokkaasti. Rahtitien uimarannalla alkoi maanantaina 18.7. alkeisuimakoulu, jossa paikalliset lapset harjoittelevat uimisen saloja. Uimaopetus kestää kaksi viikkoa.

Uusia uimareita ohjeistavat Suomen uimaopetus- ja hengenpelastuliiton opettajat Viljami Kyrkkö ja Riia Niemi. Kyrkkö opettaa lapsia toista vuotta, ja Niemelle tämä on neljäs kesä uimakoulun ohjaajana.

Vesilahdella uimaopetusta järjestetään myös Kirkonkylässä, jossa on alkeiskurssin lisäksi jatko-opetusta. Jatkokurssille saa osallistua, kun pystyy uimaan 10 metriä putkeen.

Rami Huotari toi uimakouluun lapsenlapsensa. Huotari kiittelee uimakoulun vetäjiä ammattitaitoisesta opetuksesta.

– Opettajat huomioivat lapsia tasapuolisesti. Ensimmäisinä päivinä osa heistä arkaili, mutta nyt kaikki osallistuvat innokkaasti.

Kelluvat vaahtomuovilautat auttoivat lapsia pysymään pinnalla. Kuva: Ida Nieminen

Kelluvat vaahtomuovilautat auttavat lapsia pysymään pinnalla. Kuva: Ida Nieminen

Perjantaina harjoiteltiin selkä- ja myyräuintipotkuja. Lapset käyttivät apuvälineinä vaahtomuovilauttoja, joiden varassa oli helppoa polskutella.

Pienet uimakoululaiset kävivät välillä lämmittelemässä maalla. Poikajoukon mielestä tauoilla kannattaa liikkua, ettei tule kylmä. Muutama oli sonnustautunut märkäpukuun, joka kuivuu nopeasti. Haastattelukierros paljasti, että lapset viihtyvät uimakoulussa mainiosti.

– Pidin sukellus- ja kelluntapäivistä. Sukeltamisessa oli kivaa se, kun menin kyykkyyn veden alle, 6-vuotias Totti kertoi.

7-vuotias Aatu on käynyt uimassa mökkilaiturilta. Hänen mielestään kaikki on ollut uimakoulussa kivaa. Toista Aatua, myöskin 7, jännitti aluksi veden lämpötila, mutta muuten uiminen ei ole hänen mielestään pelottavaa.

Lämmittelytauon jälkeen lapset pääsivät taas tositoimiin. Vedessä näkyi suupieliä, jotka kääntyivät oppimisen ilosta ylöspäin.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?