Mitalisadetta nuorten yleisurheilusta Lempäälään

Kuva: Timo Reunanen Janne Viitala valmensi Santeri Kuusiniemen toista kertaa pikamatkojen tuplamestariksi. Santeri oli 19-vuotisten nopein 100 ja 200 metrillä Lappeenrannan SM-kisoissa.

Kuva: Timo Reunanen
Janne Viitala valmensi Santeri Kuusiniemen toista kertaa pikamatkojen tuplamestariksi. Santeri oli 19-vuotisten nopein 100 ja 200 metrillä Lappeenrannan SM-kisoissa.

Santeri Kuusiniemi kaksi kultaa, Matias Mustonen hopeaa ja Klaara Leponiemi pronssia. Lempäälän Kisan Yleisurheilulla oli mitalinhuuruinen viikonloppu nuorten SM-kisoissa Lappeenrannassa ikäsarjassa alle 19-vuotiaat. Neljän mitalin potti sai yu-väen suun messingille, olihan määrä miltei sama, mitä koko Hämeen alueen muut seurat saivat mitaleita yhteensä. Kuusiniemi ja Leponiemi mahtuvat tähän ikäsarjaan ensi kesänäkin.

Kuusiniemi oli viime vuoden tapaan pikamatkojen ykkönen, niukasti mutta kuitenkin vastaansanomattomasti. Satasen aika oli oma ennätys 10,76. Huomiota kannattaa kiinnittää siihen, että pikapyrähdeksessä ennen finaalia juostiin alku- ja välierät.

–Juoksut sujuivat älyttömän hyvin ja satasen kisan finaali meni ihan nappiin, hersytteli mestari.

200 metrrillä marginaali muihin oli selkeä ja tässäkin lajissa kuittaantui uusi ennätys 17-vuotiaalle kuljulaiselle ajalla 21,82.

–Fiilis on täysi kymppi. Suunnitelma oli simppeli, mennä juoksemaan mahdollisimman kovaa ja katsoa mihin se riittää. Tästä jatketaan hyvillä mielillä eteenpäin, syksyllä on luvassa ainakin lisää treeniä, sanoi Kuusiniemi, jota lajipiireissä arvioidaan jo seuraavaksi pikamatkojen suurlupaukseksi aikuistenkin sarjoja myöten.

Kuusiniemen taustalta löytyy monipuolinen urheilijanpolku, joka sisältää muun muassa aktiivista jalkapallon peluuta pikkupojasta alkaen. Koko suvi on sujunutkin vailla juoksijoille niin tyypillisä vaivoja, joten taas kerran vanha hokema monipuolisuuden hyödyistä lapsuus- ja nuoruusaikana on toteennäytetty. Kuusiniemeä maltillisesti ja viisaasti luotsaa urheilijanpolulla eteenpäin nurmelainen valmentajaguru Janne Viitala.

Korkeushyppääjä Matias Mustonen on kovahermoinen kilpailija. SM-hopeaa tuli suursuosikki Miro Rastaksen jälkeen kelpo tuloksella 202.

–Kisa lähti hiukan takkuisesti alkuun, mutta hypyt paranivat kisan vanhetessa, 204:stäkin oli yksi hyvä yritys. Kaikki oli kuitenkin kohdillaan, joten hopea maistui hyvältä, analysoi Pekka Koskisen valmennuksesta nauttiva Mustonen SM-kisaesitystään.

Kalevan kisojen kymppitonnin nelonen, Klaara Leponiemi, on kovassa juoksukunnossa. Hän sinni 3000 metrillä oman ennätyksensä 10.11,93, joka riitti pronssisijaan. Klaara veti letkaa suurimman osan matkasta, mutta lopussa Heidi Kuuttinen ja Lycke Karlsson onnistuivat nykäisemään Ville Niemelän valmentamaan Leponiemeen muutaman sekunnin eron.

Juuso Petäjäniemi teki kisoissa mukavat noteeraukset 110 aidoissa (15.95) ja pituudessa (640). Noora Leppimaa kipaisi 200 metrillä kauden parhaansa 27,57. Sääksjärveläinen Aleksi Heimonen oli 400 metrin aidoissa pronssilla kovalla ajalla 53,90. Aleksi edustaa tamperelaista TU-38:aa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?