Hiljaisuus huutaa

Jospa pysähtyisit ja hiljentyisit hetkeksi? Vai onko sinulla tuttuun tapaan jokin asia, jonka sinun täytyy hoitaa ensiksi pois alta? Ja sen jälkeen luultavasti tulee taas uusi asia uudelleen ja uudelleen.

Mutta mitäpä, jos kuitenkin pysähtyisit hetkeksi? Antaisit olla hetkeksi, unohtaisit päätä täyttävät asiasi ja hiljentyisit.

Tätä keskustelua olen käynyt oman pääni sisällä useita kertoja. Tuntuu, että nyky-yhteiskunnassa suorittaminen, jatkuva toteuttaminen ja tuottaminen määrää päiviemme toimintaa. “Kyllä sitä kerkeää levätä ja nukkua myöhemminkin.”

Jumala haluaa olla osa elämäämme kaiken kiireen keskelläkin. Hiljaisuudessa voimme keskittyä Luojamme, Taivaallisen Isämme kohtaamiseen. Jeesus itsekin eläessään maan päällä meni monesti yksin rukoilemaan hiljaisuuteen ja kohtaamaan omaa Isäänsä. Tästä voimme ottaa myös esimerkkiä omaan elämäämme. Hiljaisuuden keskellä on hyvä kuunnella, mitä Jumalalla on meille sanottavaa.

Usein rukoillessa pyydämme Jumalalta monesti kaikenlaisia asioista. Välillä olisi hyvä myös vain kuunnella, mitä Jumala meiltä haluaa. Uskon, että Jumalalla on meille paljon asiaa – korvat on siis hyvä pitää höröllä!

Jos hiljaisuus olisi tuote, niin itse kirjoittaisin tämän tuotteen taakse seuraavaa: “Tämän tuotteen avulla voit rauhoittua elämäsi kiireiden keskellä. Se auttaa stressiin, väsymykseen ja hengelliseen elämään. Varoitus: Jumala voi puhua sinulle ja elämäsi voi muuttua.” Tämä varoitus on kuitenkin hyvä varoitus.

Hiljaisuus on voimakas asia. Hiljaisuus ei ole myöskään synonyymi sanalle yksinäisyys. Kuunnellessamme Jumalaa on tilaa Jumalan toimia. Hiljaisuudessa tuntuu siltä, että Jumala puhuu erityisen voimakkaasti ja tuo asioita sydämelle. Kun keskitymme Jumalan tahtoon ja puheeseen, voimme huomata, että se muuttaa meitä, korjaa meitä, saa meidät toimimaan ja rakastamaan.

Teemu Viikeri
nuorisotyön kausityöntekijä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?