Eppujen jälkeen

Eppu Normaali kokosi Ratinan stadionille huikean 30 000 hengen yleisön yhtyeen 40-vuotisjuhlaa viettämään.
Bändin keulahahmo Martti Syrjä on 57-vuotias, joten Rollareiden uraan peilaten eput voivat hyvinkin soittaa Ratinassa myös seuraavia kymppijuhlia.
Tampereen toinen artisti-ikoni Pate Mustajärvi, 60, vaikuttaa olevan elämänsä vedossa. Popeda on eppujen tapaan legenda jo eläessään, ja bändi on korvaamaton esiintyjä tamperelaisilla festareilla.
Kuudenkympin korvilla olevien artistien esittämä Manse-rock on hitsaantunut osaksi Tampereen kaupungin ja liike-elämän imagoa. Paikallisen median puolella Manse-rock raportointia voisi kauniisti kuvailla vähintään riittäväksi.
Vaan mitä tulee kuusikymppisen Manse-rockin jälkeen? Ei mitään.
Tampereella ei ole Manse-rockille jatkajaa eikä taida jatkajalle olla edes tilausta. Toki löytyy osaavia musiikintekijöitä, mutta Popedan tai Eppujen kaltaisiksi ikoneiksi heistä ei ole.
Ajat ovat muuttuneet sitten 80-luvun. Rokkia ja poppia tulee tuutin täydeltä räpistä puhumattakaan. Pläp, pläp, pläp, älyttömän paljon tarvitaan sanoja kertomaan ei mitään.
Musiikista on tullut arkista kaurapuuroa. Tarjolla on Pirkka-poppia ja Kotimaista-räppiä. Iskelmästä tuli Eldoradoa jo vuosia sitten. Hittibiisi ja sen esittäjä elää nyt lyhyen tähtihetkensä mpkolmosena. Sitten tulee delete ja joku muu tilalle.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>