Paloasema valmistui paikallisin voimin

Uuden paloaseman piha soveltuu hyvin erilaisten harjoitusten pitämiseen. Kuva: Katariina Onnela

Uuden paloaseman piha soveltuu hyvin erilaisten harjoitusten pitämiseen. Kuva: Katariina Onnela

Avajaisissa pääsee kokeilemaan kuinka onnistuu alkusammutus

Nyt on tilaa, on pihaa ja on kuntosalilaitteita. Nimittäin Narvan uudella paloasemalla. Länsi-Vesilahden VPK:n rakennuttama paloasema nousi Ylä-Narvantien ja Vesilahdentien risteykseen. Avajaisia vietetään 20. elokuuta.

Palokunnan päällikkö Harri Aaltonen kertoo, että projekti pysyi aikataulussa ja sujui kaiken kaikkiaan hyvin.

– Paloasema on tehty pirkanmaalaisin voimin. Olemme suosineet paikallisia ja lähialueiden toimittajia.

Yhteensä 369 neliöiselle paloasemalle löydettiin paikka sattumalta, mutta sijainti on osoittautunut toimivaksi. VPK:n palokuntalaiset pääsevät asemalle nopeammin ilman taajamanopeusrajoituksia ja toisaalta myös lähdöt ovat sujuvampia.

Uuden paloaseman piha soveltuu hyvin erilaisten harjoitusten pitämiseen. Kuva: Katariina Onnela

Uuden paloaseman piha soveltuu hyvin erilaisten harjoitusten pitämiseen. Kuva: Katariina Onnela

Piha-alue mahdollistaa paitsi jouhevan siirtymisen Vesilahdentielle myös viikoittaisten harjoitusten järjestämisen paloasemalla. Vanha paloasema rajoittui tiehen, joten harjoitella piti muualla. Kolmipaikkaiseen talliin mahtuvat nyt sekä paloautot että vene, jota aiemmin säilytettiin ulkona.

– Nyt vene saadaan heti auton perään ja liikkeelle päästään nopeammin, Harri Aaltonen toteaa.

Paloaseman itäpäästä löytyvät sosiaalitilat, suihkut ja saunat. Yläkerrassa ovat toimistotilat ja keittiö. Tilaa voi käyttää esimerkiksi erilaisten vapaapalokuntalaisilta vaadittavien koulutusten järjestämiseen. Yläkerrassa sijaitsee myös kuntosali, jonne Vesilahden kunta lahjoitti Narvan lakkautetulta kuntosalilta yli jääneet laitteet.

Katolla lämpöä keräävät aurinkokeräimet, joilla lämmitetään käyttövettä. Muutoin taloa lämmitetään maalämmöllä.

Avajaistapahtuman lisäksi paloasemalla järjestetään viralliset vihkiäiset syyskuussa. Vihkiäisissä kirkkoherra Harri Henttinen siunaa paloaseman. Samalla juhlistetaan myös Länsi- Vesilahden VPK:n 80-vuotista taivalta ja julkaistaan Tuulia Hakalan kirjoittama historia sekä palkitaan ansioituneita toimijoita.

Länsi-Vesilahden VPK:n hälytysosastossa on mukana parikymmentä vapaaehtoista. Harvinaisuuksiakin kokoonpanosta löytyy, nimittäin viisi naista. Hälytyksiin osasto lähtee noin kuusikymmentä kertaa vuodessa. Toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi, VPK:sta vinkataan. Nuorisotoimintaakin viritellään.

Länsi-Vesilahden VPK:ssa on mukana myös viisi naista. Kuva: Katariina Onnela

Länsi-Vesilahden VPK:ssa on mukana myös viisi naista. Kuva: Katariina Onnela

Uuden paloaseman piha soveltuu harjoitusten pitämiseen. Kuva: Katariina Onnela

Uuden paloaseman piha soveltuu harjoitusten pitämiseen. Kuva: Katariina Onnela

Uuden paloaseman piha soveltuu hyvin erilaisten harjoitusten pitämiseen. Kuva: Katariina Onnela

Uuden paloaseman piha soveltuu hyvin erilaisten harjoitusten pitämiseen. Kuva: Katariina Onnela

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?