Yleisurheilun Lempäälän mestaruuskisoissa kovaa vauhtia

Lempäälän kunnanmestaruuskisat olivat osa Lempäälä 150-juhlavuoden tapahtumia. Merkittävää kisassa oli myös se, että parin vuosikymmenen tauon jälkeen Hakkarissa juostiin esteitä, kun ohjelmassa oli 15-vuotiaiden 1500 metrin estejuoksu.

Kunnan juhlavuoden kunniaksi kisoissa juostiin kaikissa sarjoissa harvemmin nähty 150m matka. Miesten sarjassa nähtiin kovaa vauhtia, kun LeKi Yleisurheilun Santeri Kuusiniemi kellotti ajan 16,18. Tulos oikeuttaa kautta aikain Suomen tilastossa sijalle 9. Toiseksi juossut Kauhajoen Karhun Aleksi Ala-Prinkkilä sai ajan 16,34, joka on saman tilaston 20. Lajin Suomen ennätyksen 15,62 on juossut Stefan Koivikko vuonna 2002.

Korkeudessa Matias Mustonen korotutti riman kahteen metriin, mutta voittotulokseksi jäi 195. Myös keihäässä nähtiin mukavia kaaria, kun Lehtimäne Jyskeen Pasi Mäkipelto nakkasi 68,32.

Harvinaista nähtävää riitti, kun radalle tuotiin esteet ja vesihaudassakin oli pitkän tauon jälkeen vettä. Yleisössä arvuuteltiin milloin Hakkarissa on edellisen kerran estekisa juostu. Salapoliisityö osoitti, että ainakin vuonna 1981 on 3000m estekisa käyty. Tuolloin kansainvälisen tason juoksijamme Ismo Toukonen on Hakkarin kansallisissa tehnyt ajan 8.43,6. Se kuka tietää ja muistaa historian, ota yhteyttä LeKi Yleisurheiluun!

Teksti: Timo Reunanen

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>