Emma Gleisner Suomen paras

Viikonloppuna Kurikassa nostetuissa alle 20- ja 23-vuotiaiden painonnoston SM-kilpailuissa oli pitkästä aikaa LeKin värit edustettuina, kun Emma Gleisner osallistui molempien ikäryhmien kilpailuihin painoluokassa alle 75 kiloa.

Uran ensimmäiset ikäryhmän SM-kilpailut sujuivat varsin mallikkaasti. Tempauksessa jokainen nosto lavalla onnistui ja tulokseksi tuli lopulta 66 kiloa, joka oli uusi oma ennätys. Työntönostoissa jo aloituspainolla varmistui yhteistuloskultamitali alle 20-vuotiaiden sarjassa, hopeamitalistin lopulta jääden yhteistuloksessa 26 kiloa jälkeen. Toisella nostolla 79 kilosta Emma tarrasi kiinni vanhemman ikäluokan hopeamitaliin, joka kolmanneksi tulleen Sofia Bromanin epäonnistuessa omassa nostossaan toi hopeisen mitalin tässä sarjassa Lempäälään. Viimeiseen nostoon lastattiin 81 kiloa joka olikin jo suorilla käsillä, mutta tasapainon horjahtaessa tippui nostajan selän takaa alas, joka on säännöissä kielletty. Kuitenkin työntötulos 79 kiloa oli jo Emman uusi ennätys. Voiton sarjassa vei myös yleisessä sarjassa keväällä kultaa voittanut Helsingin Herakleen Marianne Saarhelo.

Kilpailuissa Emma rikkoi hienosti myös painonnostoliiton asettaman tulosrajan alle 20-vuotiaiden pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin, jotka nostetaan lokakuun lopussa Reykjavikissa Islannissa. Painonnostoliiton kurjan taloustilanteen takia matkan kustannuksista tulee kuitenkin huolehtia itse, joka tuo matkan toteutumiseen omat haasteensa.

Teksti: Teemu Roininen

Emma Gleisner. Kuva: Teemu Roininen

Emma Gleisner. Kuva: Teemu Roininen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?