Tarpian Suunnalle kaksoisvoitto ja monta muuta hienoa suoritusta AM-kilpailussa

Valkeakosken Haka järjesti viime viikonloppuna suunnistuksen aluemestaruuskilpailut Pälkäneellä Haltian kylässä.

Oikealta alkaen: Tuulia Laukkanen, Emma Enroth ja Jenna Enroth. Kuva: Arto Laamanen

Oikealta alkaen: Tuulia Laukkanen, Emma Enroth ja Jenna Enroth. Kuva: Arto Laamanen

Lauantaina 13. elokuuta oli tarjolla suunnistajille pitkän matkan yksilökilpailu ja sunnuntaina 14. elokuuta viestikilpailu. Molempiin kilpailuihin osallistui runsaslukuisesti Tarpian Suunnan edustajia.

Lauantaina 13. elokuuta sää taisi olla sateisin, mitä suunnistuskilpailuissa on koettu tänä kesänä Hämeen alueella. Valitettavasti säätä ei voi valita, mutta urheasti kaikki 20 kilpailuun ilmoittautunutta Tarpian Suunnan edustajaa lähti etsimään rasteja metsästä. Hienoimmasta tarpialaisesta suoristuksesta vastasivat lempääläinen Elli Kuoppala ja vesilahtelainen Tessa Salmia, jotka ottivat kaksoisvoiton D14-sarjassa. Lempääläisittäin kyseinen sarja meni upeasti, sillä Valkeakosken Hakaa edustava lempääläinen Inka Joensivu oli kolmas. Myös D10RR-sarja oli menestyksekäs Tarpian Suunnalle, sillä akaalainen Tuulia Laukkanen oli toinen. Miesten H50-sarjassa Vesa Enroth Lempäälästä oli kolmas.

Sunnuntain viestikilpaillussa oli Tarpian Suunnalta mukana 9 joukkuetta eli yhteensä 27 kilpailijaa. Pienelle seuralle tämä on huomattava osanottajamäärä ja esimerkiksi D10-sarjassa Tarpian Suunnan ohella vain Kooveella oli kolme joukkuetta lähtöviivalla.

Lauantain yksilökilpailun pohjalta oli odotettavissa, että ainakin D14-sarjassa voisi tulla viestimenestystä ja sitä myös tuli. Avausosuudesta vastasi Laura Laukkanen, keskimmäisellä osuudella suunnisti Elli Kuoppala ja ankkuriosuudella Tessa Salmia toi joukkueen hienosti toisena maaliin. Nuorten sarjoista myös D10RR-sarjassa tarpialaiset pääsivät palkintopallille saavutettuaan kolmanneksi nopeimman ajan. Joukkueessa juoksivat lempääläiset Emma ja Jenna Enroth sekä Tuulia Laukkanen. Miesten sarjoissa palkintopallille pääsivät joukkueet sarjoissa H35 (2. sija joukkueella Jani Hevonoja, Pietari Korhonen ja Timo Tavast), H50 (2. sija joukkueella Teppo Salmia, Vesa Ijäs ja Arto Hokkanen) ja H55 (3. sija joukkueella Esa Toivonen, Harri Koski ja Jorma Karvonen)

Vasemmalta alkaen: Tessa Salmia, Elli Kuoppala ja Laura Laukkanen. Kuva: Arto Laamanen

Vasemmalta alkaen: Tessa Salmia, Elli Kuoppala ja Laura Laukkanen. Kuva: Arto Laamanen

Teksti ja kuvat: Arto Laamanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?